Сили ППО знищили 28 "шахедів" та 4 ракети під час атаки РФ на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО знищили 28 "шахедів" та 4 ракети під час атаки РФ на Україну

Повітряні Сили ЗСУ
Сили ППО знищили 28 "шахедів" та 4 ракети під час атаки РФ на Україну

25 вересня Росія запустила по Україні 32 дрони-камікадзе. Наша протиповітряна оборона знищила 28 безпілотників, а також 4 збиті керовані авіаційні ракети Х-59/69.

Головні тези:

  • Українська протиповітряна оборона знищила 28 безпілотників та 4 керовані авіаційні ракети під час атаки РФ на Україну.
  • Атака РФ охопила декілька регіонів України, зокрема Харківщину, Одещину та акваторію Чорного моря.
  • Повітряні сили України вийшли на захист і відбили напад російських окупантів, застосовуючи різні види військ та підрозділів.
  • У результаті авіаційного бою було збито 28 безпілотників та 4 ракети, при цьому четверо ворожих дронів втрачено в різних регіонах України.
  • Також варто відзначити, що попередньо РФ атакувала місто Запоріжжя, що призвело до поранень та завдання шкоди приватним будинкам.

У Повітряних силах розкрили деталі атаки РФ на Україну

Як зазначають військові, російські окупанти атакували:

  • Харківщину зенітною керованою ракетою С-300 та трьома ракетами невстановленого типу

  • Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору з акваторії Чорного моря, а також 32-ма ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ).

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою було збито 28 ударних БпЛА та чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69.

Ще чотири ворожих безпілотники локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила).

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

РФ знову атакувала Запоріжжя 24 вересня

24 вересня після 21:00 російська армія нанесла серію авіаударів по місту Запоріжжя.

У результаті події семеро людей були поранені, троє з них - у лікарні. Четверо з постраждалих від госпіталізації відмовилися.

За даними ДСНС, з-під завалів врятовано одного чоловіка.

Пошукові та аварійно-рятувальні роботи завершено. Щодо наслідків та кількості пошкоджених приватних будинків інформація уточнюється, - додали у ДСНС.

Всього до ліквідації залучались 35 рятувальників та 8 одиниць техніки. На місці подій працювали поліцейські, вибухотехніки, волонтери Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України та інші профільні служби міста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?