Сили спецоперацій з HIMARS знищили новітній російський РЕБ "Палантин" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили спецоперацій з HIMARS знищили новітній російський РЕБ "Палантин" — відео

ССО
РЕБ "Палантин"

Бійці Сил спеціальних операцій за допомогою РСЗВ HIMARS знищили новітній російський комплекс РЕБ “Палантин”.

Відео знищення російського РЕБ

У ССО повідомили, що під час ведення розвідки на Запорізькому напрямку оператори розвідувальних БпАК 3-го окремого полку ССО виявили мобільний комплекс оперативно-тактичного рівня РЕБ “Палантин”.

Він вів радіоелектронну розвідку, придушував існуючі системи зв'язку Сил оборони на цьому напрямку.

Оператори ССО супроводжували ціль та надали інформацію ракетно-артилерійському підрозділу Сил оборони для подальшого ураження.

Унаслідок вогневого ураження ворожу ціль знищено.

У ССО пояснюють, що РЕБ «Палантин» дозволяє «осліпити» в короткохвильовому та ультракороткохвильовому діапазонах, і створювати перешкоди для стільникового та транкінгового зв'язку.

«Палантин» за потреби може об'єднати різні комплекси РЕБ та радіоелектронної розвідки в єдину бойову мережу, що значно підвищує ефективність їх застосування. Комплекс завершив військові випробування та надійшов на озброєння окупантів у 2019.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні за 11 березня повідомляє, що на Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників в районах Роботиного, Старомайорського та північно-західніше Вербового Запорізької області.

Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області; Новоданилівка та Роботине Запорізької області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Червоне, Роботине, Новоданилівка Запорізької області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?