ЗСУ зупинили просування армії РФ у Донецькій та Запорізькій областях — ОСУВ "Таврія"
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зупинили просування армії РФ у Донецькій та Запорізькій областях — ОСУВ "Таврія"

Артилерія ЗСУ

За інформацією керівника пресслужби ОСУВ “Таврія” Дмитра Лиховія, українські військові ефективно відбивають численні спроби атак злочинної армії РФ у Донецькій та Запорізькій областях. 

Що відомо про ситуацію в районах Авдіївки та Мар’їнки

Зокрема, Лиховій зазначив, що протягом останнього часу на Таврійський напрямок припадає найбільша кількість атак російських окупантів.

У нас найгарячіший відрізок. Водночас наш відрізок розподіляється на три різні напрямки – Авдіївський, Новопавлівський і Оріхівський. На Авдіївському напрямку ситуація стабілізована і просування ворога фактично зупинено, там різні його дрібні рухи мають локальний характер. Найактивнішим у нас зараз є Новопавліський напрямок – на захід від міста Мар’їнка, - підкреслив речник ОСУВ “Таврія”.

Він підкреслив, що саме в районі Мар’їнки російські окупанти зосереджують ключові наступальні зусилля після захоплення Авдіївки.

Серед іншого російські військові злочинці роблять спроби захопити Новомихайлівку.

Окрім цього ворог кидає значні сили на штурми Георгіївки, Побєди і Красногорівки.

В районах цих населених пунктів протягом 7 березня відбито 27 ворожих спроб атак.

Що відомо про ситуацію на Запорізькому напрямку

Лиховій підкреслив, що в районі Оріхова ворог використовує трохи дивну тактику, час від часу накопичуючи резерви для удару за підтримки колони з десятків одиниць бронетехніки, яку українські військові швидко знищують, після чого ворог починає атакувати малими групами, час від часу використовуючи бронетехніку.

Він зазначив, що окупанти бронетехнікою викидають штурмові групи в центрі Роботиного.

Роботине перебуває під ефективним вогневим контролем ЗСУ і ті нечисленні росіяни, яким вдається проникнути в центр села знищуються рано чи пізно, - додав Лиховій.

За його словами, протягом 7 березня було відбито 2 ворожі атаки в районі Роботиного і Вербового, однак до цього їх було більше.

У ворога політична мета відбити оцей Роботинський виступ, бо ми говоримо про території, які були деокуповані Силами оборони України під час наступальної кампанії влітку 2023 року. Для росіян, ймовірно, це питання є принциповим. Саме тому вони кидають туди значні ресурси і б’ються об Роботине як лобом об стіну. Несуть дуже великі втрати, але не полишають цих спроб. Вони спрямовують свої атаки з обох боків Роботинського виступу, але успіху там ворог немає. Там вже абсолютно знищене село, там немає за що зачепитися, ніякої цінності для фортифікації воно не становить, - пояснює Лиховій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?