Сінгапур домовився з Тейлор Свіфт про ексклюзивні концерти. Сусідні країни обурені
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Сінгапур домовився з Тейлор Свіфт про ексклюзивні концерти. Сусідні країни обурені

Свіфт
Джерело:  СNN

Сінгапур уклав угоду з організаторами концертів Тейлор Свіфт, щоб гарантувати, що місто-держава буде єдиним місцем у Південно-Східній Азії, де вона виступатиме у межах Eras Tour. Низка сусідніх країн звинуватила її у "недружній поведінці".

Ексклюзивні концерти Свіфт у Сінгапурі: що відомо

Член Палати представників Філіппін Джої Сальседа заявив, що ця угода — "вчинок, який хороші сусіди не зробили б".

Про це 5 березня розповідає CNN.

А премʼєр-міністр Таїланду Сеттха Тхавісін каже, що Сінгапур заплатив Тейлор Свіфт близько 3 млн дол за кожен відіграний концерт.

Водночас прем'єр-міністр країни Лі Сяньлун у відповідь на критику заявив, що Сінгапур не був "недружнім" до своїх сусідів, укладаючи угоду з суперзіркою.

Агентства домовилися з нею про те, щоб вона приїхала до Сінгапуру і виступила, і щоб Сінгапур став її єдиною зупинкою в Південно-Східній Азії. Їй були надані певні стимули, і угода була досягнута. Вона виявилася дуже успішною. Я не бачу в цьому нічого недружнього, — сказав Лі на пресконференції в Мельбурні.

Раніше міністр культури країни Едвард Тонг применшив суму, яку заплатили співачці, а пізніше заявив, що "вона не точна і не настільки велика, як припускають".

Планується, що Свіфт грає шість концертів для 300 тис шанувальників у Сінгапурі, при цьому 70% відвідувачів прилітають з-за кордону і витратять до 370 млн дол, згідно з оцінками економіста з Maybank. А тур загалом може принести до 10% ВВП Сінгапуру.

За словами Едмунда Онга, генерального менеджера туристичної платформи Trip.com у Сінгапурі, на період поки Свіфт перебуватиме у місті, кількість рейсів до Сінгапуру зросла на 186%, а бронювання житла — майже в п'ять разів.

Проте фанати співачки уже скаржаться на дорогі авіаквитки, житло й їжу і додають, що ця поїздка на концерт — одна з найдорожчих, які коли-небудь в них були.

Представники Тейлор Свіфт не коментували угоду.

Тейлор Свіфт побила рекорд прибутковості світового туру

Світовий тур співачки Тейлор Свіфт Eras Tour став найкасовішим в історії, дохід від нього вперше у світі перевищив 1 млрд дол.

Про це 12 грудня повідомили на сайті рекордів Гіннеса.

Тур розпочався у березні 2023 року і має завершитися у грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу, на сьогодні заробив 1,04 млрд дол, згідно з даними Pollstar.

Кожне шоу Свіфт триває понад 3,5 години та складається з 44 пісень, розділених на 10 актів. Один концерт збирає приблизно 72 тис відвідувачів, а середня вартість квитків становить близько 238 дол. Отже, тур приносить понад 17 млн дол за концерт.

За даними Pollstar, на сьогодні було продано 4,3 млн квитків, і тому тур може заробити понад 2 млрд дол, якщо відбудуться всі заплановані концерти.

Eras Tour побив рекорд п'ятирічного прощального туру Елтона Джона, який завершився на початку 2023 року і приніс 939 млн дол за 328 концертів.

Свіфт також заробила більше, ніж тури Бейонсе та Брюса Спрінгстіна разом узяті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?