Синоптики озвучили прогноз погоди на Новий Рік та Різдво
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики озвучили прогноз погоди на Новий Рік та Різдво

Синоптики озвучили прогноз погоди на Новий Рік та Різдво
Джерело:  online.ua

Українські синоптики звертають увгау на те, що цьогорічний період новорічних свят запам'ятається українцям морозною погодою, однак, за їхніми словами, на сніг розраховувати не варто.

Джерело: "Укрінформ"

Експерти озвучили прогноз погоди на Новий Рік та Різдво в Україні

Як стверджують синоптики, "сніговий покрив в Україні не встигне лягти". Першою про це під час пресконференції повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова. За її словами, погода на новорічні свята буде морозною, однак температура буде високою аж до Нового року.

"І всі опади, які будуть проходити, будуть у вигляді дощу й мокрого снігу. І виходить, що сніговий покрив не встигне лягти. Але перші дні січня будуть з великим похолоданням", - заявила експертка.

Вазіра Мартазінова також звернула увагу на те, що в новорічний період будуть холодні дні, а потім температура трохи підніметься. Згідно з прогнозом, наступне суттєве похолодання накриє нашу країну в лютому.

Вона також додала, що наприкінці листопада – на початку грудня слід очікувати середньодобову і денну температуру на рівні 5 градусів. Окрім того, синоптикиня наголосила, що дуже холодні дні, зокрема -10 градусів, прогнозують на початку грудня. Також різке зниження температури, морозні дні побачимо ближче до Нового року. На переході від грудня до січня, у святкові дні, з перемінним успіхом, буде то мороз, то тепло.

"Найхолодніші дні, а це до -15 градусів випадають на початок січня, тобто свята новорічні будуть супроводжуватися морозними днями", - наголосила Мартазінова.

За словами експертки, цьогорічна зима запам'ятаєть українцям температурними гойдалками. Лютий буде холодним, однак значно теплішим, ніж у минулому році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?