Синоптики озвучили прогноз щодо закінчення аномальної спеки у світі
Категорія
Світ
Дата публікації

Синоптики озвучили прогноз щодо закінчення аномальної спеки у світі

Синоптики озвучили прогноз щодо закінчення аномальної спеки у світі
Джерело:  online.ua

На переконання американських синоптиків, явище Ель-Ніньйо триватиме до лютого 2024-го року. Що важливо розуміти, саме воно стало причиною підвищення середньої температури на планеті. Синоптики зазначають, що вони впевнені у своєму прогнозі на 95%.

Джерело: Xinhua

Аномальна спека у світі: останні подробиці

Іноземні експерти звертають увагу на те, що Ель-Ніньйо та Ла-Нінья – це кліматичні моделі в Тихому океані, які можуть впливати на погоду в усьому світі.

За їхніми словами, під час цього явища пасати слабшають, а тепла вода виштовхується на схід, до західного узбережжя Америки.

У Національній метеорологічній службі кажуть, що у липні температура поверхні води в екваторіальній частині Тихого океану була вищою за середній рівень, що свідчить про продовження явища Ель-Ніньйо.

У зв'язку з цим, як вважають експерти урядового метеорологічного агентства США, Ель-Ніньйо почалося у грудні 2022 року та триватиме до лютого 2024-го.

Чи може посилитися спека в Україні

Як прогнозують українські синоптики, починаючи з 13 – 14 серпня опадів поменшає.

Окрім того, наголошується, що в денні години стовпчики термометрів можуть частіше сягати +30 і вище у більшості регіонів, а не тільки на Півдні та Сході. Але це, знову ж таки, не буде таким довготривалим — 3 – 5 днів.

Синоптикиня Наталія Птуха попереджає, що з 13 серпня більше переважатиме поле високого тиску, тобто антициклональний характер погоди.

Цілком можливо, що у другій декаді місяця вже буде менше опадів і, відповідно, трохи вищі значення температури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?