Синоптики попереджають про потужні зливи та загрозу підтоплень в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попереджають про потужні зливи та загрозу підтоплень в Україні

Осінь в Україні

За даними Гідрометцентру, у суботу, 14 вересня, у низці областей України значно погіршаться погодні умови. 

Головні тези:

  • У суботу, 14 вересня, в Україні очікується значне погіршення погодних умов зі зливами, грозами та загрозою підтоплень.
  • Синоптики попереджають про сильні дощі на заході країни, які можуть спричинити дощовий паводок та підвищення рівнів води у річках.
  • Прогнозується формування значного схилового та місцевого стоку, а також можливість локальних селевих потоків в гірських районах.
  • У Львівській області та Одесі також очікуються дощі та грози, які супроводжуватимуться поривами вітру.
  • Залишайтесь у безпеці під час негоди, дотримуйтесь рекомендацій синоптиків та місцевих владних органів для уникнення можливих негативних наслідків.

Що відомо про погіршення погодних умов в Україні

При цьому синоптики попереджають, що у низці українських областей очікуються зливи, грози, та підтоплення внаслідок великої кількості опадів.

14 вересня в Карпатах та на Закарпатті сильні дощі (IІ рівень небезпечності, помаранчевий), — зазначають в Гідрометцентрі.

Прогнозується, що протягом дня у західних, Вінницькій та Одеській областях також пройдуть сильні дощі із грозами.

Синоптики прогнозують зливи та грози в Україні протягом вихідних
Осінній дощ

Протягом 14-16 вересня очікується, що опади сприятимуть утворенню дощового паводку з пiдвищенням рiвнiв води у Днiстрі та річці Сян, а також на лiвих притоках Днiстра.

14 вересня, у мiсцях проходження iнтенсивних дощiв, можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза формування локальних селевих потокiв, — зазначають синоптики Гідрометцентру.

У мiсцях проходження сильних злив формуватиметься значний схиловий та мiсцевий сток, а також очікується стрiмке пiдвищення рiвнiв води до 2 метрів, а на ділянці Прута Чернівці-державний кордон можливе навіть затоплення автодороги.

Що відомо про прояви негоди в Україні 13 вересня

У Львові та Львівській області 14 вересня очікується значне погіршення погоди. Попередження про стихійні метеорологічні явища оприлюднив Львівський регіональний центр з гідрометеорології.

По місту Львову 14 вересня гроза. Вдень значний дощ, пориви вітру (південно-східного з переходом на західний) 17-22 м/с, — зазначають синоптики.

Також грози прогнозуються й по території Львівської області. 

Вдень значні дощі, по півдню території — сильні дощі. Пориви вітру, подекуди шквали 17-22 м/с, — попереджають в Гідрометцентрі.

У той же час В Одесі над Чорним морем спостерігається величезний смерч, за даними синоптиків скоро в Одесі буде сильна гроза.  

За даними Гідрометеорологічного центру Чорного та Азовського морів, 14 вересня в Одесі очікується гроза.

Сьогодні, 13 вересня, за даними центру, в Одесі — мінлива хмарність. Вночі та вранці помірний дощ.

Вдень без істотних опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура вночі 18-20°, вдень 23-25°. Температура морської води 20-21°.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?