Синоптики розкрили феномен унікальності сніжинок
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Синоптики розкрили феномен унікальності сніжинок

сніжинка

Більшість людей хоча б раз у житті чули про те, що абсолютно кожна сніжинка є унікальною. Синоптики Укргідрометцентру нарешті вирішили пояснити, як це можливо.

Що важливо знати про сніжинки

За словами фахівців, ніхто й ніколи не знайде двох по-справжньому однакових сніжинок, і не лише на Землі, але й у Всесвіті.

Що важливо розуміти, загалом існує понад 135 типів сніжинок.

У більшості випадків їхній розмір ледве досягає 5 міліметрів. Попри це, був випадок, коли вдалося зафіксувати сніжинку, яка сягала у своєму розмірі аж 3,5 сантиметри.

Як зазначають синоптики, насправді сніжинки абсолютно прозорі, оскільки, які відомо, вони утворюються з чистого льоду.

Проте ми бачимо їх білими, це пов'язано з віддзеркаленням усього спектру світла на малих гранях сніжного кристалу, – наголошують в Укргідрометцентрі.

Від чого залежить форма сніжинок

Фахівці звертають увагу на те, що саме температура, при якій утворюється кристал, а також безпосередньо вологість повітря, визначають, яку форму буде мати кристал.

Довгі голчасті кристали формуються при температурі -5 градусів, а дуже плоскі пластинчасті кристали при температурі -15 градусів. Після народження, кожна сніжинка проживає власне життя, і набуває форми, яку інша сніжинка ніколи не повторить, – пояснюють у відомстві.

За словами синоптиків, абсолютно кожна сніжинка виглядає неповторно, йдеться і про мереживні візерунки та навіть унікальність кожної льодяної голки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?