Сирський призначив службову перевірку після скандалу з повісткою журналісту "Слідство.Інфо"
Категорія
Україна
Дата публікації

Сирський призначив службову перевірку після скандалу з повісткою журналісту "Слідство.Інфо"

Олександр Сирський
Олександр Сирський

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський призначив командувачу Сухопутних військ Олександру Павлюку провести службову перевірку.

Службова перевірка через скандал з "Слідство.Інфо"

Сирський повідомив, що командувачу Сухопутних військ ЗСУ доручено провести службову перевірку за матеріалами, опублікованими громадською організацією "Слідство.Інфо".

За результатами службової перевірки будуть прийняті відповідні рішення.

Також головнокомандувач наголосив, що професійна діяльність журналістів користується повагою керівництва Збройних Сил України та охороняється законодавством України.

Що відомо про скандал з повісткою журналісту "Слідство.Інфо"

Нещодавно журналіст-розслідувач Євгеній Шульгат опублікував матеріал про керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка.

У ньому йдеться, що у грудні 2023 року дружина Вітюка придбала квартиру у столичному житловому комплексі преміум-класу. У декларації Вітюка зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 млн гривень, але її ринкова вартість становить понад 20 млн.

Журналісти зазначають, що Вітюку не вистачило б офіційного заробітку на цю квартиру. Водночас дружина Вітюка почала займатися бізнесом невдовзі після призначення чоловіка на посаду.

1 квітня до Шульгата в супермаркеті підійшли співробітники Солом’янського ТЦК та намагалися вручити йому повістку. Журналіста здивувало, що вони знали його в обличчя.

Журналіст зняв спілкування на камеру та запитав, чи пов’язана ситуація з його роботою над розслідуванням про керівника департаменту кібербезпеки СБУ, однак військовослужбовці пішли, зауваживши, що фіксують відмову від повістки.

Відео з камер спостереження показало, що з працівниками ТЦК до супермаркету зайшов чоловік у цивільному, який давав їм вказівки. За даними журналістів, це могла бути людина, близька до Іллі Вітюка. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?