Сирський закликав США надати Україні штурмовики A-10 і ударні вертольоти Apache
Категорія
Україна
Дата публікації

Сирський закликав США надати Україні штурмовики A-10 і ударні вертольоти Apache

Олександр Сирський
Джерело:  Reuters

 Командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський сказав, що Україні потрібні американські штурмовики A-10 і вертольоти різних серій для підтримки піхоти.

Україні потрібна авіація для підтримки піхоти

Сирський в інтерв'ю Reuters сказав, що Україні потрібні літаки, які можуть стріляти крилатими ракетами великої дальності.

Я б говорив про А-10 як про варіант, якщо їх нам дадуть... це не нова машина, але надійна, яка зарекомендувала себе в багатьох війнах, і яка має широкий спектр озброєння для знищення наземних цілей, щоб допомогти піхоті.

Сирський сказав, що А-10 надасть вирішальну підтримку наземним силам, коли вони намагатимуться перехопити ініціативу проти добре забезпеченого противника.

Це для знищення наземних цілей: танків, артилерії... всього, що протистоїть піхоті, — сказав він.

Reuters зазначає, що A-10 Thunderbolt — дозвуковий штурмовик, вироблений у Сполучених Штатах, який перебуває на озброєнні з 1970-х років.

Сирський також додав, що важливу роль можуть зіграти ударні гелікоптери, такі як AH-64 Apache і AH-1 Super Cobra, а також UH-60 Black Hawk.

ЗСУ потрібні артилерійські боєприпаси

Україна попросила союзників прискорити постачання артилерійських боєприпасів, оскільки деякі підрозділи скаржилися на їхній брак.

Артилерія є опорою для обох армій, і Україні доводиться збалансувати використання снарядів різного калібру залежно від наявних запасів.

З цим ми напрацювали експертизу і підлаштовуємося під наші повсякденні реалії, — сказав Сирський.

Відповідаючи на запитання Reuters про можливий перелом у війні на користь України, він сказав:

Я думаю, що шанси є завжди. Їх потрібно лише знайти і використати.

Командувач додав, що для Росії було «неможливо» побудувати надійну оборону всюди, і що завжди були слабкі місця через ландшафт та інші фактори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?