Скандал із літаком "Бєлавіа": викладено аудіо розмови з українським диспетчером
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал із літаком "Бєлавіа": викладено аудіо розмови з українським диспетчером

Скандал із літаком "Бєлавіа": викладено аудіо розмови з українським диспетчером
Джерело:  online.ua

У мережі з'явився аудіозапис переговорів екіпажу "Бєлавіа" з диспетчерською аеропорту "Жуляни", який доводить, що під час переговорів на адресу екіпажу дійсно прозвучала загроза підняти винищувачі в разі невиконання вимоги повернути літак.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео АТН в YouTube.
Нагадаємо, що 21 жовтня пасажирський літак Боїнг 737-800 білоруської авіакомпанії "Бєлавіа", що виконував рейс за маршрутом "Жуляни" - Мінськ, був затриманий і повернений в аеропорт Києва на вимогу української сторони. Повернення літака було пов'язано з перебуванням на борту політолога, голови міжнародної громадської організації "Громадянський Союз" Армена Мартиросяна, який під час Євромайдану підтримував дії екс-президента-утікача Віктора Януковича.
Пілот: - Слухаю.
Диспетчер: - Белавіа-840, надійшла вказівка: вам треба, необхідно повернутися на аеродром вильоту "Жуляни". За невиконання буде піднята бойова авіація на перехоплення.
Пілот: - А що трапилося таке?
Диспетчер: - В ефір не можу передати. По прибутті все дізнаєтеся.
Пілот: - Не зрозумів, це хто вам передав?
Однак відповіді одразу не було.
Далі в аудіозаписі чутні розмови екіпажу всередині машини, пілоти висловлюють припущення про причини НП - від вибухівки в багажі і до конфлікту між військовими.
Пізніше диспетчер знову включився і сказав: "Інформація про ваше повернення на аеродром" Жуляни "надійшла від військового управління".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в державній організації "Украерорух" прокоментували подію і заявили, що диспетчер діяв в інтересах нацбезпеки України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?