Скандальний британський політик радить Зеленському починати переговори з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальний британський політик радить Зеленському починати переговори з РФ

Найджел Фарадж
Джерело:  The Times

За словами лідера британських реформаторів та ідеолога Brexit Найджела Фараджа, Україна нібито має прагнути до мирної угоди з Росією, оскільки продовження війни загрожує втратою молодого покоління українців. 

Головні тези:

  • Найджел Фарадж радить Зеленському починати переговори з РФ для досягнення миру в Україні.
  • Спікер партії Фараджа Джуліан Малінс висловив похвалу на адресу кремлівського диктатора Володимира Путіна, що викликало негативну реакцію опонентів.
  • Генеральний скарбник Джон Глен зазначив, що Путін становить небезпеку для Заходу, і вкотре закликав протистояти йому, не умиротворюючи.
  • Слова політиків викликали гостру дискусію стосовно стратегії вирішення конфлікту в Україні та співпраці з Росією.
  •  Висловлювання британських політиків щодо необхідності переговорів України з РФ викликали скандал і обурення серед опонентів і громадськості.

Фарадж лякає Зеленського втратою у війні всіх молодих і дієздатних українців

На думку скандального британського політика, який нещодавно звинуватив ЄС та НАТО у нібито "провокуванні" війни в Україні, в інтересах досягнення миру президент України Володимир Зеленський має переглянути плани щодо повернення окупованих Росією українських територій.

Що ж, в Україні, можливо, не залишиться молодих людей, - заявляє Фарадж.

Він висловив переконання, що посередники мають активізувати зусилля для початку переговорів між Україною і РФ.

Також Фарадж каже, що Великобританія та інші західні союзники України нереалістичні у своїй підтримці мети Зеленського щодо відтіснення окупантів назад у РФ.

Політик додав, що повернути територію Криму буде "неймовірно складно".

Що відомо про інші скандальні заяви представників партії Фараджа

Кандидат від реформаторів Джуліан Малінс, який балотується від партії Найджела Фараджа, в Солсбері виступив із похвалою на адресу кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Зокрема, Малінс зухвало заперечив порівняння Путіна з лідером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером.

Політик висловив таку думку у місті, де було отруєно колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочку нервовою-паралітичною речовиною "Новачок" у 2018 році. 

Коли у Малінса запитали про позицію реформаторів щодо конфлікту в Україні, то він спочатку похвалив Путіна та сказав, що російський диктатор "здається дуже хорошим".

Ми підтримуємо дипломатію. Ми підтримуємо всі можливі зусилля для досягнення компромісу і врегулювання проблем в Україні. Це те, що роблять дорослі люди в цій кімнаті. Зупинити вбивства і вести переговори про належне врегулювання. Війна - це не про те, щоб, так би мовити, покарати або якимось чином переїхати тисячі молодих людей на танках і підірвати їх, тому що одна людина має точку зору, з якою ви не згодні. Я дійсно зустрічався з Путіним і мав з ним 10-хвилинну розмову, і він здався мені дуже хорошим. Це не той австрійський джентльмен з вусами (йдеться про Адольфа Гітлера), який знову ожив, - заявив Малінс.

Водночас такі слова викликали негативну реакцію генерального скарбника та кандидата від консерваторів у Солсбері Джона Глена.

Він нагадав про "смерть і спустошення", які були спричинені нападами в Солсбері у 2018 році.

Відомо, що внаслідок "Новачка" Скрипаль разом зі своєю донькою не загинув, проте місцева жителька Дон Стерджесс теж стала жертвою, адже випадково взяла в руки викинуту пляшку з отруйною речовиною. 

Побачивши, як Путін особисто віддав наказ про атаку "Новачком" на Солсбері, а також смерті і руйнування, які це спричинило в нашому місті, я знаю, що більшість людей, які живуть тут, не згодні з кандидатом від "Реформ". Путін становить небезпеку для Заходу, і ми повинні протистояти йому, а не умиротворяти його, - наголосив Глен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?