Скандальний дрифт на Софійській площі: Red Bull і Alyona Alyona вибачилися перед киянами
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандальний дрифт на Софійській площі: Red Bull і Alyona Alyona вибачилися перед киянами

Скандальний дрифт на Софійській площі: Red Bull і Alyona Alyona вибачилися перед киянами
Джерело:  online.ua

Компанія Red Bull принесла вибачення киянам через скандальний дрифт, який напередодні влаштували в історичній пішохідній зоні на Софійській площі. Запевняють, що всі забруднення приберуть. Реперка Alyona Alyona, яка прийняла участь в дрифті, каже, що була впевнена в наявності всіх дозволів на проведення заходу. 11 серпня о 15:00 вона з іншими учасниками їде прибирати на Софійську площу.

Джерело: Instagram компанії Red Bull

Поліція Києва порушила кримінальну справу за ст. 296 КК України - хуліганство, скоєне групою осіб. Її санкції передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 4-х років. Прокуратура Києва вже оцінила збиток від екстремальних гонок в центрі столиці - він становить близько 50 тисяч гривень.

"Red Bull України просить вибачення у жителів Києва та міської влади за відеозйомку, що сьогодні вранці відбувалося на Софійській площі. На жаль, сталося так, що ми не виконали всіх необхідних процедур. Це було недоглядом з нашого боку, і ми глибоко про це шкодуємо ", - звернулася компанія Red Bull до киян і міської влади столиці.

Там стверджують, що спочатку планували залишити місце після дрифту прибраним. На даний момент чорні сліди від автомобільних коліс відмивають співробітники клінінгової компанії. Робота може затягнутися на кілька днів, оскільки було забруднено більше 2 тисяч квадратних метрів бруківки.

Вибачення Red Bull за дрифт на Софійський площі - скріншот сторіз Instagram

Дрифт на Софійській площі - що відбувалося в центрі Києва

Дрифт-шоу на Софійській площі в Києві влаштували 10 серпня. Зокрема, в екстремальних гонках брали участь два автомобілі на пішохідній зоні без огороджень, наражаючи на небезпеку перехожих.

В одній з машин, які брали участь в зйомках, була українська реперка Аlyona Аlyona. Вона вже підтвердила свою участь в дрифті і пояснила ситуацію.

"Це не була зйомка реклами або зйомка мого кліпу тощо. В Україні прилетів гонщик Конор Шанахан, який входить в топ-10 дрифтерів світу. Red Bull хотів зняти разом з ним відео, як нам сказали, до Дня Незалежності, і вирішили підключити кілька лідерів думок. Одним з цих лідерів була я і моя роль полягала в тому, щоб просто покататися на дрифт-машині ", - говорить співачка.

Аlyona Аlyona також повідомила, що 11 серпня о 15:00 усі учасники скандального дрифту приїдуть на Софійську площу та будуть прибирати.

Реакція КМДА і Мінкульту

Глава Міністерства культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що обурений зйомками екстремального водіння у Софії Київській в центрі української столиці. Більш того, він вимагає негайно почати розслідування, щоб з'ясувати, як гонки стали можливими.

"І тут справа навіть не в забрудненої бруківці, яку добре, що вже відмивають. А в, по-перше, жахливому, неналежне ставлення до нашої культури. По-друге - у ставленні до безпеки людей навколо. І, по-третє - до законодавству України, адже дозволів на це не давало ні наше міністерство, ні заповідник "Софія Київська", - обурився Ткаченко.

Влада Києва при цьому стверджує, що не давали дозволу на дрифт на Софійській площі. У КМДА показали лист, що компанія "Ред Булл Україна" просила дозвіл і отримала відмову. Фото запиту на проведення дрифту і відмови на нього, а також відео того, що відбувалося на Софійській площі опублікував заступник КМДА Костянтин Усов.

Реакція поліції Києва

У Нацполіціі Києва повідомили, що дрифт на Софійській площі відбувся без дозволів і погодження з поліцією. За цим фактом порушено кримінальну справу.

Радник столичного мера Ігор Луценко в свою чергу говорить, що захід біля Софійського собору "теоретично повинна зупинити поліція, але ...". Він уточнив, що в рамках чинного законодавства за фактом порушення київська влада змогла тільки оштрафувати Єлизавету Олашко, керівницю зйомок, на 1700 грн.

Кияни обурені реакцією. Вона нагадують, що поруч з місцем проведення дрифту знаходиться головне управління Національної поліції в Києві, де повинні були звернути увагу на те, що відбувається.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?