На Софійській площі авто дрифтували й пошкодили покриття — пояснення КМДА
Категорія
Україна
Дата публікації

На Софійській площі авто дрифтували й пошкодили покриття — пояснення КМДА

На Софійській площі авто дрифтували й пошкодили покриття — пояснення КМДА
Джерело:  online.ua

В центрі української столиці, на Софійській площі, компанія "Ред Булл Україна" організувала екстремальні зйомки без узгодження з міською владою Києва. Варто звернути увагу на те, що ці зйомки становили загрозу для життя пересічних українських громадян та гостей столиці.

Джерело: Телеграм-сторінка "Корона Київ"

В центрі Києва відбулися екстремальні зйомки без згоди з владою

"Сьогодні зранку в центрі Києва, на Софійській площі, відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. Як зазначається на сайті КМДА, спеціальних огороджень не було встановлено, тому всі пішоходи, які проходили повз, перебували в небезпеці. Також автомобілі пошкодили та забруднили бруківку", - йдеться в повідомленні пабліку "Корона Київ".

Київська влада стверджує, що не давала дозволу на знімкування на Софійській площі, й оприлюднила відповідного листа. З нього випливає, що про дозвіл просила компанія «Ред Булл Україна» — українське представництво Red Bull. Це ж підтвердив і заступник КМДА Костянтин Усов.

«Міські служби підраховують збитки, спрямовують звернення до прокуратури щодо пошкодження комунального майна. Також силами Київавтодору буде оперативно унеможливлено самовільний заїзд приватних автомобілів на площу», — додав Усов.

Поліція Києва повідомила, що після звернення КМДА розпочала кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за статтею — обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі до чотирьох років.

Згодом компанія Red Bull UA опублікувала фото та відео зі скандальних зйомок на Софійській площі: в машинах, які дрифтували, перебували реперка Alyona Alyona та чемпіон України із дрифтингу Олександр Гринчук.

Варто звернути увагу на те, що українці вкрай емоційно та негативно відреагували на зйомки подібного характеру у центрі столиці. Кияни не розуміють, чому столична поліція не відреагувала не цей інцидент належним чином.

  • Ну, такого ще не було...взагалі вже берегів втратили! Біля Софії, на історичній площі перегони дикунів...хтось там ще пенсіонерів згадує? Гадаю,,що серед них таких дикунів не було і немає... це, мабуть,нащадки постишевців. Ті не зруйнували, то ці доконають!;

  • Це було - автоцентрізм;

  • Впевнена, що хтось знає що це і хто це. Поряд з пам'ятником видно дві статури - скоріше за все знімали. Машини, якщо я не помиляюсь, спортивні, спеціальні. Взагалі то треба обов"язково це відео + заява в КМДА та поліцію.

  • І як таке може бути ? Історичне місце !!! Жах….

  • Я в шоці !!! Мало того, що це зовсім не місце для перегонів , та піруетів. А по друге, живопис.... мозаїки ...їм цей "двіж" взагалі шкодить!!! Патрульна поліція Києва, ви взагалі - то де ???;

  • Всім критикам Ред Булла просто хочу нагадати, що буквально недавно ця площа була запаркована машинами. І в цілому майже на всіх київських тротуарах (з дорогою і ніжною бруківкою) кожен день паркуються і їздять автомобілі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?