Скасування статусу "‎обмежено придатний". У Міноборони виступили з поясненнями
Категорія
Україна
Дата публікації

Скасування статусу "‎обмежено придатний". У Міноборони виступили з поясненнями

Міноборони України
мобілізація

Міністерство оборони України пояснили, до чого готуватися бійцям ЗСУ та військовозобовʼязаним після оприлюднення закону про скасування статусу "‎обмежено придатний".

Що означає скасування статусу "‎обмежено придатний"

Як уже згадувалося раніше, 3 квітня був оприлюднений закон № 3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу "‎обмежено придатний".

Його уже підписав глава держави Володимир Зеленський.

В українському оборонному відомстві звертають увагу на те, скасування статусу "обмежено придатний" не означає автоматичного переходу до іншого статусу (придатний/непридатний).

Що також важливо розуміти, закон набирає чинності через місяць після опублікування, а саме 4 травня 2024 року.

Ті українці, які були визнані "обмежено придатними", повинні будуть повторно пройти військово-лікарську комісію протягом 9 місяців після набрання чинності законом. Тобто до 4 лютого 2025 року.

Після набрання законом чинності уряд має 3 місяці на ухвалення відповідних нормативно-правових актів, які визначають оновлений перелік захворювань для визначення придатності/непридатності до військової служби, — йдеться в заяві Міноборони України.

Після повторного огляду військові, які будуть визнані непридатними, — будуть звільнені з військової служби, а визнані придатними — продовжать службу.

Фото: mil.gov.ua

Зеленський оцінив ймовірність проведення контрнаступу ЗСУ в 2024 році

Український лідер Володимир Зеленський не відкидає сценарій, згідно з якими наші воїни можуть розпочати новий контрнаступ на полі бою.

На його переконання, у разі збереження стабільної ситуації на фронті, в України буде час озброїти і навчити нові бригади для проведення контрнаступу цього року.

Якщо ви не будете робити кроки вперед для підготовки нового контрнаступу, Росія їх зробить. Ось чого ми навчилися в цій війні: якщо ви цього не зробите, це зробить Росія.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?