Скільки бійців ЗСУ загинуло на повномасштабній війні з Росією — дані США
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки бійців ЗСУ загинуло на повномасштабній війні з Росією — дані США

ЗСУ
Джерело:  The Economist

За оцінками американських офіційних осіб, щонайменше 70 тисяч українських солдатів загинули у російсько-українській війні, а ще до 120 тисяч були поранені.

Кількість загиблих військових ЗСУ наближається до 70 тис

Журнал The Economist з посиланням на дані американських посадовців надав цифру полеглих на повномасштабній війні Росії з Україною.

Видання стверджує, що внаслідок вторгнення РФ в Україну загинули щонайменше 70 тисяч українських військових.

Матеріал присвячений зміні ринку праці в Україні, де жінки беруться виконувати роботу чоловіків, поки ті мобілізовані до війська.

За оцінками американських офіційних осіб, щонайменше 70 тисяч українських солдатів загинули у війні, а ще до 120 тисяч були поранені.

Згідно з публікацією, війна перевернула життя незліченної кількості українців, а також вплинула на ринок праці. Близько 4,8 млн людей втратили роботу майже за одну ніч, коли Росія напала на Україну. За оцінками, рівень безробіття знизився до 18,4% у жовтні цього року з понад 30% навесні 2022 року, але залишається значно вищим за довоєнний рівень.

За даними одного з опитувань, 17% українських працівників змінили професію з початку війни. Сотні тисяч були призвані на військову службу.

Загальна кількість загиблих у війні наближається до 500 тис

У серпні видання The New York Times з посиланням на американських посадовців повідомило, що загальна кількість поранених і вбитих військових з боку України та Росії за понад півтора року повномасштабної війни оцінюється в майже 500 тисяч, зокрема 70 тисяч загиблими.

Водночас секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов спростував інформацію про те, що втрати уже досягли 70 тисяч загиблих військових.

У жовтні британська розвідка оцінила, що втрати Росії загиблими і важкопораненими складають до 190 тисяч військових, а з урахуванням поранених, які здатні повернутись на поле бою після одужання – до 290 тисяч осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?