Скільки винищувачів наразі потрібно Україні — відповідь Євлаша
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки винищувачів наразі потрібно Україні — відповідь Євлаша

F-16

Україні наразі потрібно щонайменше 150 літаків, аби ефективно виконувати поставлені завдання.

Які літаки потрібні Україні

Речник командування Повітряних Сил ЗС України майор Ілля Євлаш в ефірі телемарафону розповів, що головна ціль зараз — переозброїти існуючий авіапарк на сучасні натовські зразки озброєння.

Основа — це F-16. Однак можуть бути такі варіанти, як Gripen зокрема. Можливо, й інші розробки.

Ілля Євлаш

Ілля Євлаш

Речник командування Повітряних Сил ЗС України

Ми не забуваємо про авіацію, яка наразі в нас є на озброєнні. Однак ці літаки вже морально застаріли. Тож потребуємо повного переозброєння.

За словами Євлаша, ефект можна буде відчути і при меншій кількості літаків, що можуть передати західні партнери.

Наприклад, навіть дві ескадрильї, а це до 18 літаків, вони б вже суттєво могли вплинути на ситуацію в повітряному просторі, — заначив Євлаш.

За його словами, такі літаки дозволять більш ефективно боротися з «шахедами», крилатими і керованими ракетами, а також мають вплинути на ворожу авіацію, аби більш вільно змогла дихати українська піхота та армійська авіація.

Українські пілоти проходять фінальний етап підготовки на F-16

Раніше Євлаш розповів, що українські пілоти винищувачів F-16, які навчаються в Данії та США, вже на завершальних етапах підготовки. 

Ті, що на фінальному етапі, у Данії та США відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні. Це збиття крилатих ракет і дронів-камікадзе Shahed. Терміни завершення підготовки й передачі винищувачів офіційно поки що не розголошують.

Щодо решти груп пілотів, то частина з них зараз проходить курси англійської у Великій Британії, одна група у Франції освоює системи управління винищувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?