Снігопади та ожеледь. Українців попередили про погіршення погодних умов
Категорія
Україна
Дата публікації

Снігопади та ожеледь. Українців попередили про погіршення погодних умов

ДСНС України
Снігопад

26-27 листопада у низці областей України прогнозують снігопади та ожеледь.  Очікується посилення вітру, а в деяких регіонах - дощ.

Погода в Україні 26-27 листопада

У Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях та Києві очікуються сильні снігопади.

У Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь.

Приріст снігового покриву 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

В Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть значні дощі.

ДСНС попереджає, що у північних, центральних, південних областях та Криму посилення вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с, в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с.

На акваторії Чорного моря очікується посилення вітру до 25-30 м/с; висота хвиль 20-30 дм, вдень 26 листопада та вночі 27 листопада висота хвиль 30-50 дм.

Рятувальники закликали українців бути обережними, дотримуватися правил безпеки, та не планувати дальні мандрівки на цей час.

Українців закликали економити електрику

Укренерго закликало українців максимально економити електроенергію з 17-00 до 19-00, а потреба в раціональному ощадливому споживанні є з 9-00 до 19-00.

За останній тиждень похолодало на 6°C. Споживання електроенергії в Україні за цей час збільшилось на 11% та продовжує зростати. Для енергосистеми - це дуже стрімке та відчутне зростання навантаження. Для того, щоб задовольнити такий попит, необхідно, щоб в системі працювало додатково ще 1 атомний блок та 2-3 блоки теплоелектростанцій.

В компанії закликали не вмикати одночасно потужні електроприлади, зменшити час роботи обігрівачів та бойлерів, вимикати світло в порожніх приміщеннях, переносити прання на нічні години доби.

Зважаючи на особливості зимового споживання, насамперед це стосується співробітників офісів, підприємств і великих організацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?