Соцмережа Х Ілона Маска планує запустити аналог YouTube наступного тижня
Категорія
Технології
Дата публікації

Соцмережа Х Ілона Маска планує запустити аналог YouTube наступного тижня

Соцмережа Х
Джерело:  Fortune

Намагаючись перетворити себе на відеоплатформу, X Ілона Маска запускає телевізійний додаток для смарт-телевізорів Amazon і Samsung.

Що відомо про відеоплатформу Х

Стало відомо, що компанія планує запустити програму наступного тижня, і джерело видання Fotune каже, що вона виглядає «ідентично» телевізійному додатку YouTube.

Маска хоче заохотити користувачів дивитися «довгі відео на великому екрані».

Це є частиною плану, вперше анонсованого в липні, який спрямований на те, щоб зробити X більш привабливим для впливових онлайн-агентів і рекламодавців.

Він налаштований конкурувати з YouTube, — сказало джерело.

Серед інших сервісів, з якими Маск хоче конкурувати, джерело назвало платформу для прямого ефіру Twitch, зашифрований додаток для обміну повідомленнями Signal і форум соціальних мереж Reddit.

Навіщо Маск створює аналог YouTube

План компанії розширити охоплення до екранів телевізорів не є новим. Twitter запускав телевізійні додатки принаймні три рази, причому перші версії датуються 2010 роком на вже неіснуючій платформі Google TV і 2011 роком на платформі Samsung Smart Hub для її SmartTV.

У 2016 році після того, як Twitter уклав угоду на 10 мільйонів доларів США для трансляції 10 ігор NFL, компанія запустила програми для потокового відео для Amazon Fire TV, Apple TV і Xbox One.

Бачення Маска для потокового відео, здається, зосереджено навколо медіа-знаменитостей, онлайн-інфлюенсерів і онлайн-трансляції відеоігор.

Конкурувати з YouTube, який належить Google, не зовсім легко, однак заманювання творців відео пачками грошей може допомогти X наздогнати конкурента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?