Союзники України готові поквитатися з Китаєм за допомогу Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Союзники України готові поквитатися з Китаєм за допомогу Росії

Китай
Джерело:  Bloomberg

Як повідомив американський лідер Джо Байден, європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай, якщо КНР не відмовиться від підтримки країни-агресорки РФ.

Головні тези:

  • Китай відкидає звинувачення НАТО та наполягає на збереженні торговельних відносин із Росією.
  • Байден оголосив про можливість помсти Китаю за підтримку РФ, що може відобразитися на інвестиційній політиці Європи.
  • Китай почав вимагати від НАТО утримуватися від втручання в ситуацію в Азії.

Байден анонсував помсту Китаю

Що важливо розуміти, під час саміту НАТО керівництво Альянсу звинуватило офіційний Пекін у сприянні загарбницькій війні РФ проти України.

За словами президента США, попри те, що КНР не постачає безпосередньо зброю армії РФ, він повинен усвідомити, що стикнуться з наслідками, "якщо постачатиме Росії інформацію та можливості".

Джо Байден також додав: президент Китаю Сі Цзіньпін досі переконаний в тому, що його країна є достатньо великим ринком, щоб "заманювати будь-яку кого, зокрема членів ЄС, щоб ті інвестували туди в обмін на зобов'язання з боку Європи".

Деякі з наших європейських друзів скоротять свої інвестиції (у Китай — ред.), — наголосив Байден.

Як Китай відреагував на звинувачення НАТО

Влада КНР стверджує, що надіслала Альянсу протест у зв'язку зі звинуваченнями щодо спонсорування війни РФ проти України.

Офіційний Пекін цинічно називає їх "провокаційними, такими, що містять явну неправду і наклеп".

Окрім того, представництво КНР при ЄС почало стверджувати, що китайська влада, мовляв, прагне політичного врегулювання війни в Україні та ніколи не надавав летальну зброю жодній зі сторін у війні.

Там також додають, що "нормальні торговельні потоки" з Росією не повинні бути порушені або піддаватися примусу.

Ба більше, Пекін почав вимагати у НАТО триматися якомога далі від Азії, яка, за його словами, є "місцем для мирного розвитку, а не ареною для геополітичного суперництва".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?