Шольц пообіцяв заблокувати план Ердогана щодо придбання винищувачів Typhoon
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц пообіцяв заблокувати план Ердогана щодо придбання винищувачів Typhoon

Шольц
Джерело:  Bloomberg

Німецький канцлер Олаф Шольц навряд чи погодиться на запит турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана на купівлю винищувачів Eurofighter Typhoon

Шольц заблокує план Ердогана купити винищувачі Typhoon

За словами анонімних джерел видання, Ердоган, ймовірно, попросить канцлера на зустрічі в Берліні 17 листопада зняти заборону на продаж винищувачів, необхідних йому для оновлення застарілих військово-повітряних сил.

За попередніми даними, турецький президент попросить щонайменше 20 винищувачів Eurofighter Typhoon з можливістю подвоїти цю кількість.

Джерела додали, що Туреччина прагне укласти угоду у відповідь на придбання Грецією винищувачів Rafale.

Однак через напруженість у відносинах між країнами, що за даними видання, зростає через низку питань, Шольц навряд чи погодиться на запит глави Туреччини.

Німецькі чиновники зазначили, що Шольц не дасть згоди, через дипломатичну напруженість між союзниками в НАТО на чолі зі США і Туреччиною. Зокрема через придбання країною систем ППО у Росії, її військову кампанію проти курдських сил в Сирії й затримку з ратифікацією членства Швеції в НАТО.

Що відомо про винищувач

Eurofighter Typhoon - це дводвигуновий багатоцільовий винищувач четвертого покоління. Його конструкція дозволяє значно підвищити маневровість літака на великих кутах атаки та під час польоту з надзвуковою швидкістю.

Такі літаки можуть застосовувати бомби Paveway IV та EGBU-16. Ця високоточна зброя має канал для супутникового наведення на додачу до наведення по лазерному променю. Він також може можливість вражати високоточними бомбами по декілька наземних цілей за один захід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?