Шольц розпочав триденний візит до Китаю — що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц розпочав триденний візит до Китаю — що відомо

Олаф Шольц
Джерело:  Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 14 квітня розпочав триденний візит до Китаю для зміцнення зв’язків та усунення розбіжностей щодо торгівлі та підтримки Китаєм Росії.

Візит Шольца до Китаю

За даними Reuters, це буде найтриваліший візит канцлера до будь-якої країни з моменту вступу на посаду, він покликаний "зміцнити зв'язки з головним торговим партнером Німеччини та усунути розбіжності з питань, включаючи торговельну практику Китаю та його підтримку Росії".

Однак візит, ймовірно, буде затьмарений нападом Ірану на Ізраїль.

Шольц, який подорожує з кількома німецькими топменеджерами підприємств, розпочав свою подорож у південно-західному мегаполісі Чунцин.

Він також відвідає Шанхай і Пекін, де зустрінеться з президентом Китаю Сі Цзіньпіном і прем'єр-міністром Лі Цяном.

Агенство повідомляє, що після прибуття Шольц засудив удари Ірану по Ізраїлю «найрішучішими словами», сказав його речник. Як повідомили джерела в уряді, Шольца постійно інформували про події на Близькому Сході.

Німецькі офіційні особи заявили, що Пекін може зіграти позитивну роль у охолодженні швидкої ескалації напруженості на Близькому Сході.

Ставлення Німеччини до Китаю та РФ

Загальна позиція Берліна щодо Китаю стала більш критичною після початку вторгнення РФ в Україну.

Очікується, що Шольц під час візиту розповість про підтримку Китаєм Росії.

Німецькі офіційні особи в п’ятницю, 12 квітня, прямо заявили, що підтримка Пекіна та експорт до Росії дозволяють Москві вести агресивну проти України та спричиняють «зростаючу втрату репутації Китаю» в Європі та за її межами.

Йдеться про те, що Китай не підтримує Росію у веденні жорстокої війни проти її сусіда України, — написав Шольц у пості на платформі соціальних мереж X у суботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?