Німеччина погодилась терміново передати Україні Patriot
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина погодилась терміново передати Україні Patriot

ППО Patriot
Джерело:  online.ua

Німеччина передасть Україні ще одну установку ППО Patriot для захисту повітряного простору від атак злочинної армії РФ. 

Що відомо про передачу Німеччиною установки ППО Patriot Україні

У зв'язку з подальшим збільшенням кількості російських авіаударів по Україні уряд Німеччини вирішив додатково посилити українську протиповітряну оборону, — підкреслили в Міноборони Німеччини.

Зазначається, що це вже третя пускова установка ЗРК Patriot, яку Україна отримує від Німеччини.

Всі наші союзницькі зобов'язання можуть бути виконані з системами, які є в розпорядженні Німеччини. Водночас, усі необхідні заходи для прискореної заміни і нових закупівель будуть розпочаті негайно, — підкреслили в німецькому оборонному відомстві.

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус зазначив, що у питанні військової підтримки України Берлін готовий рухатись настільки далеко, наскільки це буде виправдано з точки зору власної нацбезпеки.

Німеччина закликає протистояти терору армії РФ в Україні

За його словами, російський терор проти українських міст та інфраструктури країни "завдає незмірних страждань". 

Російський терор також ставить під загрозу енергопостачання населення і руйнує промислові об'єкти, які є важливими для оперативної готовності українських збройних сил, — підкреслив Пісторіус.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з німецьким канцлером Олафом Шольцом та подякував йому за Patriot.

Важлива результативна розмова з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час, — підкреслив глава держави.

Він закликав інших партнерів України брати приклад з Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?