Шольц відповів на нову ідею Естонії щодо допомоги Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шольц відповів на нову ідею Естонії щодо допомоги Україні

Олаф Шольц
Джерело:  online.ua

За словами німецького лідера Олафа Шольца, він підтримує ідею прем'єр-міністерки Естонії Каї Каллас щодо цільового показника витрат Євросоюзу для України на рівні 0,25% валового внутрішнього продукту.

Німеччині сподобалася ініціатива Естонії стосовно України

Нова заява канцлера ФРН пролунала після саміту ЄС у Брюсселі.

Олаф Шольц відверто зізнався, що вважає пропозицію Естонії "симпатичною".

Він також нагадав про розрахунки, згідно з якими офіційний Брюссель мав би витрачати 0,8% свого економічного виробництва, щоб досягти рівня витрат США.

Ось чому такі стандарти є хорошими і корисними, оскільки вони забезпечують подальшу ясність.

Олаф Шольц

Олаф Шольц

Канцлер Німеччини

На переконання Каї Каллас, якби кожна країна виділяла хоча б 0,25 відсотка свого валового внутрішнього продукту на військову допомогу, Україна могла б перевершити Росію у військових витратах.

Кільський інституту світової економіки (IfW Kiel) звертає увагу на те, що Естонія витрачає майже 3,6% свого ВВП на підтримку України.

Що важливо розуміти, це більше, ніж будь-яка інша країна світу.

Станом на сьогодні офіційний Берлін витрачає на підтримку України близько 0,6%.

Згідно з даними аналітиків, інші економічно сильні країни ЄС, такі як Франція, Італія та Іспанія, витрачають значно менше 0,25 відсотка, а їхній показник становить близько 0,07 відсотка.

Естонія розробила свій план для перемоги України у війні

Ще у січні 2024 року стало відомо, що естонська влада підготувала план стратегії для країн Заходу, розрахований на три роки, щоб допомогти Україні виграти війну.

Офіційний Таллінн наголошує, що ВВП усіх країн-учасниць "Рамштайну" становить 47 трильйонів євро, з яких на допомогу Україні було спрямовано лише 0,2%. При цьому ВВП Росії оцінюється лише в 2 трильйони євро.

Західним країнам необхідно наростити виробництво оборонно-промислового сектору, вважають в Естонії. Експерти наголошують, що за належного політичного бажання терміни нарощення можна істотно пришвидшити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?