Шольц звернувся з проханням до Сі Цзіньпіня стосовно України
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц звернувся з проханням до Сі Цзіньпіня стосовно України

Олаф Шольц
Джерело:  DW

Німецький лідер Олаф Шольц під час свого візиту до Китаю обговорив з главою Китаю Сі Цзіньпіном загарбницьку війну Росії проти України.

Що відомо про переговори Шольца та Сі Цзіньпіня

В ході переговорів з главою КНР канцлер Німеччини вкотре звернули увагу на те, що дії Росії завдають шкоди всьому міжнародному порядку, оскільки порушують основний принцип статуту ООН — принцип непорушності національних кордонів.

Я хотів би з вами обговорити, як ми можемо зробити більший внесок для досягнення справедливого миру в Україні.

Олаф Шольц

Олаф Шольц

Канцлер ФРН

Що важливо розуміти, у заяві за підсумками зустрічі політиків мовиться про те, що офіційний Пекін не є ані стороною, ані учасником "української кризи" (так Китай називає російсько-українську війну — ред.) а китайська влада "по-своєму просуває мирні переговори".

Згідно з останніми даними, КНР підтримає міжнародну мирну конференцію, яка запланована в Швейцарії, якщо РФ та Україна захочуть взяти в ній участь.

Шольц дорікнув Китаю за допомогу РФ

Як вкотре наголосив німецький лідер, "ніхто не повинен допомагати" країні-агресорці Росії, маючи на увазі збільшення китайського експорту до РФ після її вторгнення в Україну.

Ось чому ми також закликаємо всіх не обходити санкції ...і чому ми також закликаємо не постачати зброю, — пояснив Олаф Шольц.

Що важливо розуміти, міжнародна спільнота постійно звинувачує офіційний Пекін в постачанні товарів подвійного призначення, які Росія використовує у війні проти України.

Однак китайська влада ігнорує ці заяви та попередження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?