Солдати РФ увійшли на базу американських військових у Нігері — що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Солдати РФ увійшли на базу американських військових у Нігері — що відбувається

солдати РФ
Джерело:  Reuters

Як повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела у Пентагоні, російські війська почали входити на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Цей процес розпочався після рішення місцевої хунти вигнати солдатів США з країни.

Що відбувається у Нігері — перші подробиці

За словами військових офіцерів, які керують африканською країною, вони закликали Штати вивести близько тисячі своїх солдатів з Нігеру, який до перевороту у 2023 році був головним союзником Вашингтона в боротьбі з повстанцями.

Інсайдер видання у Міноборони США розповідає, що російські війська не змішуються з американськими, а використовують окремий ангар.

Reuters звертає увагу на те, що американські та російські війська опинилися в безпосередній близькості в той час, коли ворожнеча між країнами максимально посилилася на тлі російсько-української війни.

Ба більше під питанням опинилася доля об'єктів США в Нігері після виведення військ.

(Ситуація) не найкраща, але в короткостроковій перспективі керована, — заявив інсайдер.

США поступово втрачають вплив у Африці

Згідно з даними журналістів, Штати та їхні партнери були вимушені вивести війська з кількох африканських країн через перевороти, які привели до влади антизахідні групи.

До слова, раніше американські війська вийшли з Чаду, а французькі війська вигнали з Малі і Буркіна-Фасо.

На тлі останніх подій Кремль робить все можливе, щоб посилити свої відносини з африканськими країнами, позиціонуючи Росію, як дружню країну без колоніального багажу на континенті.

Малі, наприклад, в останні роки стала одним з найближчих африканських союзників Росії, а "ПВК Вагнер" розгорнула там війська для боротьби з джихадистськими повстанцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?