SpaceX готується відправити у космос найбільшу ракету в історії ― онлайн-трансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX готується відправити у космос найбільшу ракету в історії ― онлайн-трансляція

Starship
Джерело:  SpaceX

SpaceX готується до одного з найбільш довгоочікуваних запусків космічного корабля Starship за допомогою надважкої ракети-носія Super Heavy, яка є найбільшою і найпотужнішою в історії. 

Головні тези:

  • SpaceX готується до історичного запуску корабля Starship за допомогою найпотужнішої ракети Super Heavy.
  • Метою місії є успішний запуск Starship та повернення надважкого прискорювача Super Heavy за допомогою конструкції Mechazilla.
  • Інженери SpaceX витратили значні зусилля на створення інфраструктури для впіймання прискорювача ракети в повітрі.
  • Starship і Super Heavy мають імпозантні параметри та відсотність успішних випробувань.
  • Очікується, що місія триватиме понад годину і завершиться контрольованим поверненням Starship.

Що відомо про 5 тестову спробу запуску корабля Starship

Зазначається, що Starship і ракету Super Heavy мають запустити з космодрому Starbase компанії поблизу пляжу Бока-Чіка в Південному Техасі.

За київським часом запуск запланований на період між 15:00 та 15:30.

Акаунт SpaceX в X (колишній Twitter) транслюватиме запуск, а пряма трансляція розпочнеться за 35 хвилин до старту.

Додаткові онлайн-платформи, такі як NASASpaceflight.com також проводять власну трансляцію з коментарями, яка вже триває.

Що відомо про мету чергового запуску корабля Starship

Зазначається, що запуск проводиться у рамках роботи SpaceX над створенням багаторазового космічного корабля.

Метою буде успішний запуск корабля Starship і спроба повернення надважкого прискорювача шляхом захоплення в повітрі над майданчиком.

Зокрема, SpaceX вперше спробує повернути перший ступінь Super Heavy на стартовий майданчик і зловити його за допомогою конструкції Mechazilla – гігантських механічних "рук", призначених для захоплення ракети в повітрі.

Метою місії також буде запуск Starship у космос і контрольоване повернення в атмосферу перед падінням в Індійському океані.

Підкреслюється, що для реалізації амбітної мети впіймати прискорювач ракети, інженери SpaceX витратили не один місяць для створення і тестування необхідної інфраструктури.

Starship і Super Heavy мають висоту майже 122 метри у повністю складеному стані, приводяться в рух 33 двигунами Raptor на першому ступені і шістьма двигунами Raptor на космічному кораблі Starship.

Під час попереднього випробувального польоту Starship у червні SpaceX досягла космосу, але у корабля виникли незначні проблеми при вході в атмосферу, і ракета-носій Super Heavy успішно здійснила м'яку посадку в Мексиканській затоці.

Якщо SpaceX повторить траєкторію Flight 4, місія триватиме понад годину. Очікується, що ракета-носій Starship підніметься в космос і повернеться в атмосферу над Індійським океаном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?