Спецоперація "Майдан-3". РФ поширює фейкові наративи про захоплення ЗСУ української влади
Категорія
Україна
Дата публікації

Спецоперація "Майдан-3". РФ поширює фейкові наративи про захоплення ЗСУ української влади

Центр протидії дезінформації
ЗСУ

У рамках спецоперації “Майдан-3” російська пропаганда продовжує поширювати наратив про підготовку в Україні силового захоплення влади військовими.

Кремль продовжує поширювати пропаганду в рамках спецоперації "Майдан-3"

Як зазначає ЦПД, російські пропагандистські TG-канали з посиланням на державне російське інформаційне агентство “РИА-Новости” тиражують інформацію про намір силового захоплення Верховної Ради елітними підрозділами ЗСУ.

Як доказ ворог наводить нібито переписку із секретного чату в Telegram, в якій начебто українські військові обговорюють план захоплення парламенту. Наведені скриншоти переписки містять ознаки підробки.

Поширюючи подібні фейки, ворог намагається дестабілізувати ситуацію всередині України та посіяти серед українців недовіру, страх хаосу й панічні настрої, протиставити цивільних і військових, — повідомили в ЦПД.

Російська спецоперація "Майдан-3" проти України наближається до кульмінації

Комітет з питань розвідки при Президентові України офіційно попереджає про те, що спецоперація “Майдан — 3”, яку РФ проводить проти нашої країни, досягне власної кульмінації у березні-травні 2024-го року.

Команда диктатора Володимира Путіна має намір:

  • поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень,

  • поширити панічні настрої, зневіру,

  • штучно протиставити цивільних та військових,

  • посварити нас з нашими союзниками,

  • розповсюдити в суспільстві усілякі «теорії змови».

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що має списки осіб, яких Росія може залучити до поширення своїх наративів і впливу на суспільно-політичну ситуацію в Україні. 

Нагадаємо, що про ворожу спецоперацію команда online.ua писала ще 13 листопада в ексклюзивному матеріалі “Паніка, зневіра, стравлювання, замахи. Росія почала нову інформаційну атаку «Майдан-3» на Україну”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?