Співробітники ООН брали участь у нападі ХАМАС на Ізраїль — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Співробітники ООН брали участь у нападі ХАМАС на Ізраїль — Reuters

Агенція ООН з допомоги палестинцям
Джерело:  Reuters

За інформацією представників ізраїльської розвідки, не менше 190 співробітників Агентства ООН для допомоги палестинцям (UNRWA) брали участь у нападі терористів палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року. 

Що відомо про причетніть представників ООН до ХАМАС

Журналісти видання посилаються на шестисторінковий звіт ізраїльської розвідки, у якому вказується, що усі вказані члени UNRWA належали до палестинських терористичних угруповань “Хамас” та “Ісламський джихад”.

У доповіді вказується, що не менше 11 співробітників агентства ООН належали одночасно до ХАМАС та Ісламського джихаду.

Ізраїльська розвідка також надає їхні імена та фото.

Зокрема, один з працівників UNRWA, який паралельно працював у навчальному закладі на території Сектора Гази, допоміг сину взяти у полон ізраїльтянку.

Один соцпрацівник вивіз до Гази тіло ізраїльського офіцера та координував рух терористів.

Ще один соцпрацівник був помічений у різанині в кібуці Беєрі, де вбили кожного десятого жителя.

Четвертий представник UNRWA був причетний до масових убивств на музичному фестивалі у Реїмі, де вбили понад 360 людей, і нападу на військову базу поруч.

У звіті сказано, що серед цих 190 палестинців є ліквідовані бійцями ЦАХАЛ — щонайменше двоє.

Що відомо про реакцію Ізраїля

Ізраїль офіційно надав дані про 12 співробітників Агентства ООН для допомоги палестинцям (UNRWA), які могли брати участь у нападі бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, коли вбили 1 тис 200 людей і 253 викрали і вивезли до сектору Гази.

Почалося розслідування. В UNRWA заявили, що звільнили підозрюваних, а в ООН пообіцяли покарати винних. Фінансування UNRWA на час розслідування призупинили.

Деякі країни призупинили фінансування Агентства ООН у секторі Гази. Співробітників підозрюють у нападі на Ізраїль США, Велика Британія, Австралія, Канада, Італія, Нідерланди, Фінляндія, Швейцарія та Німеччина. Євросоюз поки фінансування не зупиняє, але може за результатами розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?