Справа Бішимбаєва. Суд оголосив вирок ексміністру Казахстану за вбивство дружини
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа Бішимбаєва. Суд оголосив вирок ексміністру Казахстану за вбивство дружини

Бішимбаєв
Джерело:  online.ua

Колишнього міністра економіки Казахстану засудили до 24 років за вбивство дружини під час сварки.

Бішимбаев скоїв вбивство з особливою жорстокістю

Суд в Астані визнав 44-річного Куандика Бішимбаєва винним у вбивстві, вчиненому особливою жорстокістю. Вердикт винесли судді та присяжні.

Двоюрідний брат ексміністра Бахитжан ​​Байжанов отримав чотири роки позбавлення волі за приховування злочину.

Бішимбаєв у суді заперечував провину і стверджував, що його дружина нібито була п’яна, падала і, зокрема, вдарилася головою об унітаз. Це спростувала судмедекспертиза.

На тлі судового процесу в Казахстані ухвалили закон, що посилює покарання за домашнє насильство з адміністративної відповідальності до кримінальної.

Смерть 31-річної Нукенової привернула увагу до питання зґвалтування і домашнього насильства в Казахстані.

Деталі вбивства Салтанат Нукенової

31-річна Салтанат Нукенова померла вранці 9 листопада 2023 року у столичному ресторані BAU. Увечері 8 листопада пара посварилася на концерті російського співака Діми Білана.

У суді показали записи з камер спостереження ресторану, на яких Куандик Бішимбаєв б'є дружину ногами.

Згідно зі звинуваченням, колишній міністр побив дружину в туалеті, а потім на виході з ліфта. У VIP-кабінці ресторану, за його словами, дружина лягла на диван та заснула. Наступного дня Бішимбаєв залишив її та пішов у справах.

Швидку він викликав лише ввечері, коли помітив, що у Нукенової похололи обличчя й тіло.

Судова експертиза показала, що Салтанат Нукенова померла від закритої черепно-мозкової травми, що супроводжується гострою субдуральною гематомою.

6 травня у своєму останньому слові Бішимбаєв визнав себе винним у ненавмисному вбивстві. Він заявив, що не припускав смертельного наслідку.

На тлі процесу над колишнім міністром парламент ухвалив закон про протидію насильству, який відкладали кілька років попри заклики правозахисників.

Биши

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?