Справа Князєва. Ексголові Верховного Суду знову зменшили заставу і залишили під вартою
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа Князєва. Ексголові Верховного Суду знову зменшили заставу і залишили під вартою

САП
Всеволод Князєв

Вищий антикорупційний суд залишив ексоголову Верховного Суду Всеволода Князєва під вартою ще на 2 місяці, водночас зменшивши йому заставу на 10 млн грн — з 45 до 35 млн грн.

Князєва залишили під вартою на два місяці

САП повідомила, що 11 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду підтримав позицію прокурора САП та продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому Голові Верховного Суду.

Також суд зменшив Князєву розмір застави з 45 млн грн до 35 млн грн.

Він перебуватиме в СІЗО до 9 грудня. Якщо за нього внесуть заставу на підозрюваного буде покладено низку процесуальних обов’язків.

Завершено слідство у справі Князєва

Дії ексголови Верховного суду кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, що Голову ВС і адвоката було викрито “на гарячому” під час отримання другого траншу хабаря у 450 тисяч доларів. Загалом слідчі задокументували передачу і отримання двома траншами 1,8 млн доларів.

Слідство встановило, що в 2002 році український бізнесмен придбав 40,19% акцій гірничо-збагачувального комбінату у чотирьох компаній.

18 років потому колишні акціонери компаній звернулися до господарського суду з позовом, щоб визнати договір купівлі-продажу цінних паперів недійсним та повернути собі акції ГЗК. Проте, суд відмовив у задоволенні вимог.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів.

Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року бізнесмен вступив у змову з адвокатом “бекофісу” у Верховному Суді.

Протягом березня-квітня 2023 року бізнесмен передав адвокату 2,7 млн дол, щоб той передав гроші Князєву за потрібне рішення.

19 квітня 2023 року Верховний Суд ухвалив рішення на користь бізнесмена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?