США активно готуються до війни в космосі — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

США активно готуються до війни в космосі — NYT

Пентагон
Джерело:  The New York Times

Згідно з даними The New York Times, Міноборони США поспішає розширити свої можливості для ведення війни в космосі. Вашингтон переконаний, що блискавичний прогрес Китаю і Росії в космічних операціях становить серйозну загрозу для американських супутників на орбіті.

Зростає загроза війни в космосі між США, РФ та Китаєм

Як вдалося дізнатися журналістам, деталі планів Пентагону залишаються суворо засекреченими, однак представники відомства дедалі частіше підтверджують той акт, що ця ініціатива відображає серйозні зміни у військових операціях, де космос розглядають як поле битви.

Американська влада більше не буде покладатися лише на військові супутники для зв'язку, навігації, відстеження і націлювання на наземні загрози — інструменти, які протягом десятиліть давали Пентагону значну перевагу в конфліктах.

Окрім того, вказано, що Пентагон планує придбати нове покоління засобів наземного і космічного базування, що дадуть йому можливість захищати свою супутникову мережу від нападів і, в разі необхідності, зривати або виводити з ладу ворожі космічні апарати на орбіті, заявили представники Пентагону в низці інтерв'ю, виступів і нещодавніх заяв.

США кардинально змінили свій підхід

The New York Times звертає увагу на те, що нова стратегія суттєво відрізняється від попередніх військових програм у космосі розширенням діапазону наступальних можливостей.

Представники Пентагону і нещодавня несекретна оцінка директора національної розвідки говорять про те, що і Росія, і Китай вже випробували або розгорнули такі системи, як наземні високоенергетичні лазери, протисупутникові ракети або маневрені супутники, які можуть бути використані для виведення з ладу американських космічних об'єктів, — пише видання.

За словами журналістів, занепокоєння лише посилилося після поширення чуток про те, що країна-агресорка РФ, імовірно, розробляє ядерну зброю космічного базування, яка може знищити всі супутники на орбіті — як комерційні, так і військові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?