США готують пакет військової допомоги Україні після тривалої паузи
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують пакет військової допомоги Україні після тривалої паузи

Джо Байден
Джерело:  Reuters

США готують новий пакет військової допомоги на суму у 400 млн доларів після тривалої паузи. 

Що відомо про новий пакет військової допомоги від США

Зазначається, що це перший пакет військової допомоги Україні від США у цьому році, оскільки Палата представників досі не розглянула запит президента Джо Байдена на фінансування додаткової допомоги у розмірі 66 млрд доларів.

За словами американських посадовців на умовах анонімності, оголошення нового пакета військової допомоги очікується вже 12 березня.

Що відомо про наміри Конгресу розглянути допомогу Україні без згоди спікера Палати представників

За інформацією журналіста видання Punchbowl News Джейка Шермана, у Палаті представників планують провести збір підписів щодо винесення на розгляд запиту на фінансування додаткової допомоги Україні без схвалення спікера, республіканця Майка Джонсона.

Сьогодні буде відкрито для підписання петицію для винесення на голосування пакета допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню в обхід спікера Джонсона. Для голосування потрібно 218 голосів, - зазначає Шерман.

Ініціативу було запропоновано представником Республіканської партії Браяном Фіцпатріком.

Тоді він заявив, що петиція буде готова до підписання до початку березня, проте графік зсунувся.

За словами колишнього посла США в Україні директора Євразійського центру Atlantic Council Джона Гербста, це петиція про винесення проєкту на голосування без попереднього обговорення в комітетах. 

Таких петицій із 1931 року було 26, й лише двічі ухвалили закони

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?