США готуються до "смертоносної акції" з боку КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

США готуються до "смертоносної акції" з боку КНДР

Кім Чен Ин

На переконання американської влади, північнокорейський диктатор Кім Чен Ин найближчим часом може здійснити якусь "смертоносну акцію" проти Південної Кореї. Це стало причиною хвилювань в офіційному Вашингтоні.

КНДР може влаштувати “смертоносну акцію”

Про це дізналося американське видання New York Times від своїх інсайдерів.

Анонімні джерела видання попереджають, що нова більш жорстка риторика Кім Чен Ина є частиною серії провокацій і її потрібно сприймати серйозно.

Попри те, що у Вашингтоні поки не бачать безпосереднього ризику повномасштабної війни на Корейському півострові.

Кім може, наприклад, завдати ударів з артилерії по позиціях Південної Кореї, як це було у 2010 році. Тоді загинули військові з обох сторін, а також цивільні особи на Півдні, але обидві військові незабаром припинили вогонь.

Агресивні настрої північнокорейського диктатора стали очевидними після серії запусків крилатих ракет, випробування нового озброєння, а також відмови від ідеї мирного возз’єднання з Південною Кореєю.

Ба більше, інсайдери стверджують, що Кім Чен Ина "надихає" посилення співпраці з командою Путіна.

Водночас американські відомства поки не бачать ознак того, що КНДР готується до великої війни, зокрема через рішення передати РФ артилерійські боєприпаси і балістичні ракети.

КНДР може передати РФ ще більше балістики

Нещодавно також стало відомо, що у США та ЄС схвильовані через можливе зростання постачання Росії північнокорейських ракет та боєприпасів.

Росія посилила співпрацю з Північною Кореєю після повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році. Відомо, що Пхеньян передав Москві артилерійські снаряди й балістичні ракети, які вже застосовувались для ударів по українських містах.

На переконання американських посадовців, характер безпекової загрози з боку Північної Кореї може "кардинально змінитися" в найближче десятиліття в результаті її співпраці з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?