США готуються до виведення військ з Іраку. Що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США готуються до виведення військ з Іраку. Що відбувається

війська США
Джерело:  Bloomberg

27 січня у Багдаді розпочалися переговори Іраку та представників військової коаліції на чолі з США по боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ) щодо перегляду майбутнього місії.

США хочуть вивести свої війська з Іраку

Цю інформацію офіційно підтвердив іракський прем'єр Мохаммеда Шиї Аль-Судані.

Попри те, що Аль-Судані заявив, що хоче узгодити зі США та їхніми союзниками дату виведення їхніх військ з Іраку, Пентагон продовжує стверджувати, що ці зустрічі не є переговорами про виведення американських військ з Іраку.

Окрім того, наголошується, що на порядку денному засідань Вищої військової комісії США та Іраку стоять три питання: загроза з боку ІДІЛ, оперативні та екологічні вимоги і зміцнення іракських сил безпеки.

Після огляду буде сформульовано конкретний графік завершення військової місії коаліції і переходу до двосторонніх відносин у сфері безпеки між Іраком, США і країнами-партнерами по коаліції, – повідомляє влада Іраку.

Як в Пентагоні коментують заяви Іраку

За словами речниці Міноборони США Сабріни Сінгх, Ірак запевнив Вашингтон у своїй прихильності до спільної роботи над формуванням майбутнього військової присутності США і остаточної поразки ІДІЛ.

Вона також наголосила, що ці перемовини "дадуть можливість перейти до міцного двостороннього партнерства в галузі безпеки між США і Іраком".

Як уже згадувалося раніше, нещодавно американські сили завдали ударів по трьох об’єктах в Іраку, які використовуються підтримуваним Іраном терористичним угрупуванням "Катаїб Хезболла" і пов'язаними з ним угрупованнями.

Що важливо розуміти, напередодні в результаті потужного ракетного удару по американській авіабазі Айн-аль-Асад в Іраку були поранені кілька військовослужбовців США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?