США, Єгипет та Ізраїль домовилися про припинення вогню на півдні сектора Гази — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

США, Єгипет та Ізраїль домовилися про припинення вогню на півдні сектора Гази — Reuters

Сектор Газа
Джерело:  Reuters

Єгипет, Ізраїль і США домовилися про припинення вогню в південній частині Гази. Це збігається з повторним відкриттям прикордонного переходу Рафах в Єгипті.

Що відомо про припинення вогню в Газі

Два єгипетські джерела повідомили Reuters про домовленості про припинення вогню о 09:00 за київським часом.

Джерела повідомили Reuters, що перемир'я триватиме кілька годин, але вони не уточнили точну тривалість.

Вони також повідомили, що три країни домовилися, що КПП в Рафаху на кордоні Єгипту та Гази буде відкритий до 17:00 години 16 жовтня.

Джерело в службі безпеки Єгипту та неурядова організація в Аль-Аріші сказали, що вантажівки з гуманітарною допомогою все ще перебувають на кордоні Єгипту та Гази після 09:00.

Вантажівки очікують дозволу на поїздку до Рафаху, яка може тривати кілька годин.

Що відомо про пропуск з Гази до Єгипту

Рафах, який знаходиться на кордоні між єгипетським Синайським півостровом і сектором Газа, яким керує ХАМАС, є єдиним пунктом пропуску на територію, непідконтрольну Ізраїлю.

Єгипет заявив, що пункт пропуску був відкритим з єгипетської сторони, але був виведений з ладу через ізраїльські бомбардування.

Керівник урядової медіа-служби ХАМАС Салама Маруф заявив, що вони не отримали підтвердження від єгипетської сторони про наміри відкрити пункт пропуску.

Посольство США в Ізраїлі заявило, що ситуація в Рафаху буде «мінливою та непередбачуваною, і незрозуміло, чи буде мандрівникам дозволено проходити транзит через пункт пропуску та протягом якого часу».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?