США ліквідували в Іраку командира "Хезболли"
Категорія
Світ
Дата публікації

США ліквідували в Іраку командира "Хезболли"

США
Джерело:  Армія США

Військові армії США атакували ударним безпілотником столицю Іраку Багдад. Їм вдалося влучити в автомобіль, де перебував командир угрупування “Катаїб Хезболла”.

Що відомо про ліквідацію командира "Хезболли"

Убитий командувач відповідав за напади на американські бази у регіоні.

Підтвердження про загибель ватажка «Катаїб Хезболли» отримали від джерел у місцевих органах безпеки та Іракських народних мобілізаційних підрозділах. Його імʼя не розголошується.

Безпілотник вдарив по району Маштал у Багдаді, спричинивши кілька гучних вибухів. Це був точковий удар по авто, яке рухалось на жвавій вулиці, — зазначили у відомстві.

Також у повідомленні уточнили, що в результаті удару не було побічних збитків і жертв серед цивільного населення.

Атака відбулася у відповідь на нещодавні напади на військовослужбовців США в Йорданії, в результаті яких загинули троє військових.

США і надалі вживатимуть необхідних заходів для захисту нашого народу. Ми без вагань притягнемо до відповідальності всіх, хто загрожує безпеці наших сил, — йдеться у заяві.

Що цьому передувало

За даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена розглядала можливі варіанти відповіді на удар по американських силах в Йорданії, внаслідок якого загинули троє військовослужбовців.

Глава Пентагону Ллойд Остін, коментуючи удар по американській базі в Йорданії із загибеллю трьох військових, підкреслив, що ця атака не залишиться без відповіді.

Іран, чий “Корпус вартових ісламської революції” має широкі звʼязки з бойовиками на Близькому Сході, звинуватив Сполучені Штати в підриві регіональної стабільності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?