США підняли розвідувальну авіацію для спостереження за окупованим Кримом
Категорія
Події
Дата публікації

США підняли розвідувальну авіацію для спостереження за окупованим Кримом

Розвідувальний літак армії США
Джерело:  online.ua

Принаймні 2 розвідувальні літаки армії США були підняті з аеродромів НАТО для проведення спостереження в районі окупованого Росією Криму. 

Що відомо про розвідувальні польоти американських літаків у напрямку Криму

Зазначається, що зліт двох розвідувальних літаків Boeing P-8A Poseidon та Bombardier Challenger 650 був зафіксований порталом спостереження за авіаперельотами Flightradar.

Зокрема, американські розвідувальні літаки були помічені в районі узбережжя Румунії.

Американський літак Boeing P-8A Poseidon покинув авіабазу НАТО в Сицилії о 16:59 для початку розвідки. 

Два літаки США ведуть розвідку у напрямку Крима
Flightradar

З ранку розвідку в цьому ж районі веде Bombardier Challenger 650 з позивним CL60.

Два літаки США ведуть розвідку у напрямку Крима
Flightradar

Чи можливі нові масовані ракетні атаки армії РФ по Україні з території Криму

За словами керівниці Об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк та представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, злочинна армія РФ вже кілька тижнів не здійснювала масованих ракетних атак по Україні, що свідчить про те, що ворог може накопичувати резерви ракет.

На їхню думку, наразі командування армії РФ може зберігати ракети для подальших атак по Україні не тільки на території окупованого Криму, а й в більш віддалених місцях.

Зокрема, Гуменюк спростувала твердження, що переважна кількість ракет окупантів для атак по Україні зберігається на території окупованого Криму.

За її словами, загальне накопичення ракет є очевидним, втім збирають й зберігають їх у більш віддалених місцях.

Тобто вони критично зменшенні. Очевидно, що відбувається накопичення, відбуваються пошуки максимально ефективної логістики для перерозподілу їх. І збирати ракети конкретно в Криму наразі може бути не дуже доцільним. Тому ми говоримо про більш віддалені місця базування авіації й ракет, - пояснює Гуменюк.

Крім того, вона наголосила, що ворог буде вишукувати нову тактику, адже росіяни, за словами Гуменюк, зробили теж деякі висновки з тих невдач, які мали у період минулого блекауту.

Факт того, що Росія накопичує озброєння, підтверджує також і Андрій Юсов. Він підкреслив, що під час останніх атак ворог масово використовує ударні безпілотники, а ракети – значно менше. Він пояснив, що такі дії вказують на те, що ворог накопичує ракетний арсенал.

Юсов припускає, що окупанти можуть зберігати ракети для ймовірних атак на енергетичну інфраструктуру після настання холодів у зимовий період.

Повторення терористичних атак на цивільну, критичну й об'єкти енергетичної інфраструктури – це ймовірний сценарій. Про це говорять публічно й застерігають представники українського сектору безпеки та оборони, а також воєнно-політичне керівництво. Тому думати, що маніяк не буде повторювати спроб вчиняти такі терористичні атаки цієї зими, підстав ніяких немає, - зазначає представник ГУР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?