США планують збільшити виробництво боєприпасів утричі. Відомі терміни
Категорія
Світ
Дата публікації

США планують збільшити виробництво боєприпасів утричі. Відомі терміни

Снаряди
Джерело:  Defence Express

У США планують виробляти 100 тисяч 155-мм боєприпасів на місяць або ж 1,2 млн на рік до літа 2025 року.

Збільшення виробництва артснарядів у США

Заступник начальника штабу армії США генерал-лейтенант Джеймс Мінгус на події від аналітичного Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) сказав, що після того, як США прийняли пакет допомоги Україні на 61 млрд доларів, в Армії США прогнозують значне зростання виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів.

З урахуванням доповнення, яке, на щастя, було прийнято вчора ввечері [23 квітня], до наступного літа ми досягнемо [виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів] у 100 000 одиниць, — сказав він.

Мінгус сказав, що фактично йдеться про зростання виробництва у понад три рази у порівнянні з сьогоднішніми показниками.

У цьому місяці, як очікується, США вироблять 30 000 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.

У США розширюють виробничі потужності та планують нові в Арканзасі, Канзасі та Техасі, заявив минулого року начальник армійського відділу закупівель Дуг Буш.

Снаряди для України

У лютому 2024 року міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна випускає близько 2000 снарядів на день, а Росія втричі більше.

Україна використовує суміш 155-мм і 105-мм снарядів НАТО, а також 152-мм і 122-мм снарядів радянської розробки.

Напередодні США оголосили пакет допомоги Україні на мільярд дол. До нього також увійдуть артснаряди. Офіційні особи США не сказали, скільки з мільярду піде на 155-мм артилерійські снаряди, які коштують приблизно 3000 доларів за штуку.

Видання Defense One припускає, що якщо, скажімо, одну чверть коштів спрямувати на артилерію, приблизно 80 000 снарядів, Україні цього вистачило б лише на шість тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?