США провели ядерні випробування — перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

США провели ядерні випробування — перші подробиці

ядерні боєголовки
Джерело:  online.ua

У штаті Невада успішно провели субкритичний експеримент у підземній лабораторії (PULSE), внаслідок якого були отримані дані про поведінку матеріалів, що використовуються в ядерних боєголовках.

Підземне ядерне випробовування в США. Що відомо

Його організацією та проведенням займалося Національне управління ядерної безпеки Міністерства енергетики США.

Що важливо розуміти, вказаний експеримент був першим у серії Nimble, проведеній у партнерстві з Ліверморською національною лабораторією імені Лоуренса.

До випробовувань також згодом долучиться Національна лабораторія Лос-Аламоса.

Цей експеримент пройшов, як і передбачалося, відповідно до добровільного мораторію на випробування ядерних вибухових пристроїв, який Сполучені Штати проводять з 1992 року, він не призвів до виникнення надкритичної ланцюгової реакції, що самопідтримується, — йдеться в повідомлені.

Деталі нового американського експерименту

Як уже згадувалося раніше, NNSA покладається на підкритичні експерименти для збору важливих даних з метою підтримки безпеки, надійності та ефективності американських ядерних боєголовок без випробувань ядерного вибуху.

У NNSA звертають увагу на те, що отримані результати використають для покращення можливостей моделювання та симуляції, що є частиною науково обґрунтованої програми управління запасами, яку NNSA очолює вже понад 30 років.

Результати, отримані під час експерименту, будуть використані підвищення навичок моделювання і симуляції.

Окрім того, вказано, що проведений експеримент, як і 33 субкритичні експерименти, що передували йому, не порушив стандарти, встановлені Договором про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?