США успішно запустили міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III
Категорія
Події
Дата публікації

США успішно запустили міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III

США
Джерело:  Space

4 червня США запустили міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) Minuteman III, вона стартувала з бази Ванденберг, яка знаходиться у Каліфорнії.

Головні тези:

  • 4 червня США випробували міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III і продемонстрували готовність до стримування ядерних загроз.
  • Запуск ракети відбувся на тлі напруги між США та Росією через російську агресію проти України, але американці стверджують, що це не пов'язано з поточними світовими подіями.
  • Випробування Minuteman III підтверджують безпечність та ефективність засобів ядерного стримування США в XXI столітті та сприяють заспокоєнню союзників.
  • Програма випробувань ракет дозволяє продемонструвати оперативну спроможність Minuteman III та забезпечує безпеку США та їх союзників.
  • Аналогічні випробування проводилися у Франції, де також успішно випустили модернізовану ракету ASMPA-R для ядерного стримування.

Запуском ракети США продемонстрували готовність до стримування ядерних загроз

Про це повідомила прес-служба командування Космічних сил США. Тестовий запуск провели на тлі загострення напруженості у відносинах між США та Росією, зокрема, через продовження російської агресії проти України.

Втім, самі американці стверджують, що "випробування не є результатом поточних світових подій".

Цей випробувальний запуск є частиною регулярних та періодичних заходів, спрямованих на те, щоб продемонструвати, що засоби ядерного стримування Сполучених Штатів безпечні, надійні та ефективні для стримування загроз XXI століття та заспокоєння наших союзників, — йдеться в офіційній заяві.

Там додали, що такі випробування відбувалися понад 300 разів раніше – вони не є наслідком поточних світових подій. Тестовий запуск є кульмінацією місяців підготовки, в якій брали участь багато партнерів США.

Програма випробувального запуску міжконтинентальних балістичних ракет демонструє оперативну спроможність Minuteman III і забезпечує здатність Сполучених Штатів підтримувати потужний, надійний засіб ядерного стримування як ключовий елемент національної безпеки США та безпеки союзників і партнерів США, – вказали у Повітряних силах США.

Подібні випробування провели й у Франції

22 травня Франція успішно здійснила перший випробувальний запуск модернізованої ракети ASMPA-R, здатної нести ядерну боєголовку.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню зазначив, що ця операція планувалася протягом тривалого часу і реалізує амбіції Франції, передбачені військовою програмою щодо ядерного стримування.

Він також підкреслив, що запуск демонструє досконалість та надійність французьких збройних сил в експлуатації сучасних озброєнь.

Повідомляється, що стратегічна ракета середньої дальності класу "повітря-земля" ASMPA-R, без боєголовки, була випущена з літака Rafale B в рамках операції "Дюрандаль".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?