Російська авіація скинула ракету Х–59 на Бєлгородську область
Категорія
Події
Дата публікації

Російська авіація скинула ракету Х–59 на Бєлгородську область

ракета
Джерело:  online.ua

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X–59.

У Бєлгородській області РФ знайшли російську ракету

За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня. Військові РФ знищили її на місці. 

Раніше у РосЗМІ нарахували як мінімум 21 авіабомбу, що впала з російських літаків на територію РФ або окуповані території у березні та квітні.

Російська влада приховує такі випадки, а коли це не вдається, називає падіння "нештатним сходом боєприпасів”, — зазначає росЗМІ.

Що відомо про бомбардування авіацією РФ Бєлгородської області

За інформацією російських видань ASTRA та "Пепел", на територію Бєлгородщини російські військові злочинці скинули 250-кілограмову та 500-кілограмову авіабомби ФАБ-250 та ФАБ-500 із фугасною боєголовкою.

Окрім цього зафіксований випадок скидання керованої авіабомби КАБ-1500.

Ще дві авіабомби впустили на Бєлгородську область російські літаки. Евакуйовано мешканців села Безимено, — зазначають російські видання.

Відомо, що ФАБ-250 виявили вранці, 28 березня, в районі села Безимено. Підкреслюється, що через виявлення авіабомби довелось евакуювати більше 140 жителів населеного пункту.

Ближче до вечора авіабомбу вивезли та знищили.

А от ФАБ-500 було виявлено у селі Нечаївка, це сталося того ж дня.

Знищувати боєприпас планували 22 квітня. Місцевих жителів не евакуювали, — підкреслюється у матеріалах російських видань.

Також стало відомо, що 28 березня у Бєлгородському районі виявили коригувану авіабомбу КАБ-1500.

Цей боєприпас на 1,5 тонни в тротиловому еквіваленті, що скинув російський бомбардувальник, знайшли між селами Бессонівка та Весела Лопань. Після цього дорогу між населеними пунктами перекрили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?