США випробовували стратегічний бомбардувальник В-21 Raider — що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США випробовували стратегічний бомбардувальник В-21 Raider — що відомо

бомбардувальник
Джерело:  Reuters

Сполучені Штати провели новий етап льотних випробувань нового стратегічного бомбардувальника шостого покоління B-21 Raider.

Що відомо про нові випробовування В-21 Raider

Як заявила представник Військово-повітряних сил США Енн Стефанек, B-21 Raider проходить льотні випробування.

Вони є важливим етапом випробувальної кампанії, яка проводиться з метою забезпечення живучості, дальності дії, потенціалу удару для стримування агресії і стратегічних атак проти США, союзників і партнерів, - заявила Стефанек.

За її словами, ВПС США не надають інформацію про програму випробування, у тому числі про кількість польотів, здійснених літаком.

Що відомо про новий бомбардувальник B-21 Raider

Літак B-21 Raider був вперше представлений на початку грудня 2022 року. Очікується, що ВПС США отримають бомбардувальник у 2025 році. Вартість кожного літака оцінюється в 772 млн доларів. Щорічно планується виробництво від 10 до 12 літаків B-21.

Свій перший випробувальний політ бомбардувальник здійснив 10 листопада 2023 року. B-21 залишив завод Northrop ВПС у Палмдейлі, штат Каліфорнія, на світанку.

B-21 Raider має стати першим американським бомбардувальником за останні 30 років.

Передбачається, що він зможе нести боєприпаси у звичайному та ядерному оснащенні. B-21 Raider названий на честь підполковника Джеймса Дуліттла, який під час Другої світової війни командував операцією з бомбардування збройних сил Японії у відповідь на атаку бази Перл-Харбор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?