США вперше за 15 років розмістять ядерну зброю в Британії — Telegraph
Категорія
Світ
Дата публікації

США вперше за 15 років розмістять ядерну зброю в Британії — Telegraph

армія сша
Джерело:  The Telegraph

Сполучені Штати Америки планують розмістити ядерну зброю у Великій Британії вперше за 15 років, оскільки загроза від Росії зростає.

США розмістять ядерну зброю в Британії

Контракти на поставку нового об'єкта на авіабазі Королівських ВПС Лейкенхіт у Саффолку підтверджують, що США мають намір розмістити на авіабазі ядерні боєголовки. Вони втричі перевищують потужність бомби, скинутої на Хіросіму.

США забрали ядерні боєголовки з Великої Британії 2008 року, вважаючи, що загроза холодної війни з боку РФ зменшилася. Видання пише, що це розкриття інформації відбулося після попереджень про те, що країнам НАТО необхідно підготувати своїх громадян до війни з Росією.

У США та Європі говорять про війну з Росією

Минулого тижня адмірал Роб Бауер, високопоставлений військовий чиновник НАТО, заявив, що приватні особи повинні підготуватися до тотальної війни з Росією в найближчі 20 років, що вимагатиме масштабних змін у їхньому житті.

Генерал сер Патрік Сандерс, глава британської армії, далі попередив, що в разі війни з Росією необхідно буде закликати громадськість на боротьбу, оскільки армія занадто мала.

Колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у п'ятницю ввечері підтримав заклик сера Патріка до створення цивільної армії, оскільки він пообіцяв приєднатися до неї, якщо Велика Британія вступить у війну з Росією.

Міністр військово-морських сил США Карлос Дель Торо потім закликав Велику Британію "переоцінити" розмір своїх збройних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?