США ввели санкції проти мережі, яка збагачувала союзника Путіна в Республіці Сербській
Категорія
Світ
Дата публікації

США ввели санкції проти мережі, яка збагачувала союзника Путіна в Республіці Сербській

Мінфін США
додик

США ввели санкції проти мережі, яка збагачувала президента Республіки Сербської Мілорада Додіка. Він є союзником російського диктатора Путіна.

Головні тези:

 

  • Санкції направлені на засудження тривалих зусиль Додіка по руйнуванню інституцій, що забезпечують мир та стабільність у Боснії та Герцеговині.
  • Мілорад Додік підтримує відносини з Росією та не засудив агресію проти України, що свідчить про поглиблення впливу Росії на Західних Балканах.
  • Введені санкції відображають спробу США вимкнути корупційні схеми, що дозволяють Додіку та його родині експлуатувати власний народ на користь особистих інтересів.
  • Україна та Євросоюз уважають Додіка небажаним партнером у зв'язках щодо стабільності та безпеки в регіоні Європи.

Що відомо про санкції США проти Мілорада Додік

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти мережі, яка складається з двох фізичних і семи юридичних осіб, що забезпечують основні джерела доходів президента Республіки Сербської Мілорада Додіка та його сім'ї.

Заступник міністра фінансів по боротьбі з тероризмом і фінансовою розвідкою Брайан Нельсон заявив, що США засуджують триваючі зусилля Додіка по руйнуванню інституцій, які забезпечували мир і стабільність у Боснії та Герцеговині і в регіоні.

Ми продовжимо викривати шахрайські схеми, які дають змогу Додіку та його родині експлуатувати власний народ заради особистої вигоди, — додав чиновник.

Що відомо про ставлення Додіка до України

Варто зазначити, що Мілорад Додік підтримує тісні відносини з Росією і не засудив її агресію проти України. У 2022 році він підтримав анексію окупованих територій України, а пізніше нагородив Путіна орденом.

Також Bloomberg писало, що вплив Росії на Західних Балканах посилюється, оскільки вступ Боснії і Герцеговини до Євросоюзу застопорився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?