США завдають ударів по об'єктах Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

США завдають ударів по об'єктах Ірану

Міноборони США
армія РФ

Як повідомляє глава Пентагону Ллойд Остін, Сполучені Штати уже почали завдавати ударів у відповідь по двох іранських об'єктах на сході Сирії.

Штати все-таки вирішили помститися Тегерану

Глава Міноборони США офіційно підтвердив, що перші удари були нанесені 26 жовтня за вказівкою американського лідера Джо Байдена.

Ллойд Остін також звернув увагу на те, що Штати розпочали цю операцію з метою самооборони.

Під удари американської авіації потрапили два об’єкти на сході Сирії, де базується іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) та пов'язаними з ним угрупованнями".

За словами глави Пентагону, "ці високоточні удари з метою самооборони" є відповіддю на серію невдалих атак на американські бази в Іраку і Сирії з боку підтримуваних Іраном груп бойовиків, що розпочалися 17 жовтня.

Сполучені Штати не прагнуть конфлікту і не мають ані наміру, ані бажання брати участь у подальших бойових діях, але ці підтримувані Іраном напади на американські сили є неприйнятними і повинні припинитися… Іран хоче приховати свою руку і заперечити свою роль в цих нападах на наші сили, - заявив Ллойд Остін.

Що відомо про атаки на американські бази

Як уже згадувалося раніше, 20 жовтня безпілотники завдали удару по базі США в Сирії Аль-Танф.

Окрім того, повідомлялося про ракетний удар стався на іншій базі США в Сирії - Коноко, в Іраку США також перехопили три ударні безпілотники.

Згодом в Пентагоні офіційно підтвердили спробу атаки на їхню військову базу, яка знаходиться на сирійській території.

Ми їм цього не дозволимо. Якщо напади іранських маріонеток на американські сили триватимуть, ми без вагань вживатимемо подальших необхідних заходів для захисту наших людей, – заявив Остін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?