США завдали ударів по крилатим ракетам єменських хуситів
Категорія
Світ
Дата публікації

США завдали ударів по крилатим ракетам єменських хуситів

U.S. Central Command
Корабель

Увечері 3 лютого сили Центрального командування США атакували 6 протикорабельних крилатих ракетх хуситів, які готувалися до запуску по кораблях у Червоному морі.

США знову вдарили по хуситах

Війскові Сполучених Штатів Америки завдали ударів по 6 протикорабельним крилатим ракетам єменських хуситів, які готувалися до атак кораблів у Червоному морі.

Про це повідомляє X Центрального командування Збройних сил США.

У заяві американських військових зазначається, що цей удар по ракетах був завданий у порядку самооборони.

3 лютого приблизно о 19:20 (за часом Сани) сили Центрального командування США завдали ударів у порядку самооборони по шести протикорабельним крилатим ракетам хуситів, які готувалися до запуску по кораблях у Червоному морі, – йдеться в повідомленні CENTCOM.

Також зазначається, що ЗС США ідентифікували крилаті ракети в районах Ємену, контрольованих хуситами, і "визначили, що вони становлять безпосередню загрозу кораблям і торговим суднам ВМС США в регіоні".

Ця дія захистить свободу судноплавства та зробить міжнародні води більш безпечними для ВМС США та торговельних суден, – наголошується в заяві Центрального командування.

Між тим сьогодні ввечері телеканал Al Masirah оприлюднив повідомлення, що військові сили США та Великої Британії вдруге за добу завдали серії ударів по Ємену, і були атаковані об'єкти хуситів у Сані.

Атаки хуситів на кораблі у Червоному морі

З листопада минулого року хусити стали активно атакувати торгові судна, які мають зв'язки з Ізраїлем. Перші напади збіглися з початком війни Ізраїлю з палестинським угрупуванням ХАМАС. У січні терористичне угруповання завдало найбільшого удару. Військові США та Британії відбили атаку у Червоному морі. Бойовики угруповання, як і раніше, продовжили атаки на торгові кораблі.

США та Британія вже неодноразово попереджали про те, що якщо атаки хуситів продовжаться, то удари по їхнім військовим об'єктам повторюватимуться.

17 січня Сполучені Штати Америки знову внесли хуситів до переліку світових терористичних організацій.

Вчора у Центральному командуванні США заявили, що дві протикорабельні балістичні ракети були запущені з районів, що контролюються хуситами в Ємені, ймовірно в бік торгового судна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?