Стародубцева здобула важливу перемогу на престижному тенісному турнірі у Пекіні
Категорія
Спорт
Дата публікації

Стародубцева здобула важливу перемогу на престижному тенісному турнірі у Пекіні

Юлія Стародубцева
Джерело:  online.ua

Українська тенісистка Юлія Стародубцева здобула важливу для себе перемогу у матчі другого кола турніру WTA 1000 у Пекіні. 

Головні тези:

  • Юлія Стародубцева здобула важливу перемогу у матчі другого кола турніру WTA 1000 у Пекіні, обігравши суперницю з Чехії Катержину Сінякову.
  • Марта Костюк розгромно перемогла у першому колі турніру Korea Open, продемонструвавши неймовірну гру та зберігши позиції у топ-20 рейтингу WTA.
  • Людмила Кіченок встановила новий національний рекорд у парному світовому рейтингу WTA, піднявшись на третю позицію та досягнувши успіхів у Великому шлемі та на турнірі Вімблдону.
  • Українські тенісистки Юлія Стародубцева, Марта Костюк та Людмила Кіченок залишаються перспективними спортсменками з об'єктивними шансами на великі перемоги у міжнародних змаганнях.
  • Успіхи українських тенісисток порадують шанувальників тенісу та підтримають популярність цього виду спорту в Україні.

Що відомо про успіхи Стародубцевої на турнірі WTA 1000 у Пекіні

Зазначається, що українська тенісистка у дебютному поєдинку обіграла суперницю з Чехії Катержину Сінякову з рахунком 6:2, 6:2.

Підкреслюється, що для переконливої перемоги у двох сетах Стародубцевій знадобилась 1 година 39 хвилин.

Стародубцева 2 рази подала навиліт, припустилася 1 подвійної помилки і реалізувала 6/9 брейк-поінтів.

Стародубцева здобула другу перемогу на WTA 1000 у Пекіні
Юлія Стародубцева

Перемога над Сіняковою, яка є 37-ою ракеткою світу, стала для 24-річної Стародубцевої найрейтинговішою в кар'єрі та першою в матчах проти суперниць із топ-50

У першому колі українка у двох партіях обіграла 69 ракетку світу німкеню Лауру Зігемунд.

У третьому колі вона зіграє з переможницею матчу між Керолайн Доулгайд та Еліною Аванесян.

Що відомо про успіхи інших українських тенісисток у престижних міжнародних турнірах

Тенісистка Марта Костюк завершила розгромною перемогою над суперницею з Нідерландів Аранчою Рус перше коло змагань у рамках турніру Korea Open. 

Дебют зустрічі був рівним і суперниці перейшли до серії брейків.

З четвертого гейму п’ять разів поспіль здобувала очки тенісистка, яка приймала подачі. Вправнішою у цьому протистоянні виявилась саме Костюк, яка в дев'ятому геймі закрила сет на власній подачі.

Друга партія виявилась блискавичною. Костюк змогла подолати опір суперниці з Нідерландів усього за 35 хвилин.

Зокрема, вона стартувала з чотирма набраними очками поспіль.

Після нетривалої паузи Костюк ще одним брейком закрила сет і матч.

Костюк зберегла позиції у топ-20 рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

22-річна спортсменка залишила за собою статус національної лідерки. Вона завоювала 2445 залікових пунктів і йде на 18-й сходинці класифікації.

Костюк серйозно випередила досвідченіших Еліну Світоліну (28-ме місце), Даяну Ястремську (35-те), Ангеліну Калініну (50-те) та Лесю Цуренко (92-ге).

Між тим тенісистка Людмила Кіченок встановила новий національний рекорд у парному світовому рейтингу WTA.

В оновленому списку українка піднялася на третю позицію. Раніше ніхто з представників України не знаходився так високо у цьому розряді.

Крім того, Кіченок повторила досягнення Еліни Світоліної, яка встановила рекорд України, коли навесні 2017 року стала третьою ракеткою світу в одиночному розряді.

Кіченок раніше дуетом з Оленою Остапенко вперше у кар'єрі виграла турнір Великого шлему US Open-2024, здобувши перемогу у фіналі над Крістіною Младенович з Франції та китаянкою Чжан Шуай з рахунком 6:4, 6:3.

32-річна українка виграла свій перший у кар'єрі турнір Великого шлему у парному розряді. Також цього року вона виходила у фінал Australian Open.

Зазначимо, що у 2023-му році Кіченок разом із хорватом Мате Павичем стала чемпіонкою змішаного парного розряду Вімблдону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?