Степанов емоційно прокоментував свою відставку
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов емоційно прокоментував свою відставку

Степанов емоційно прокоментував свою відставку
Джерело:  online.ua

Максим Степанов звернувся до українців після того, як Рада відправила його у відставку. Він коротко підвів підсумки своєї роботи на посту міністра охорони здоров'я і заявив, що залишає посаду очільника МОЗ з чистим сумлінням і серцем.

Джерело: Facebook Степанова

Колишній міністр охорони здоров'я в зверненні подякував президенту Володимиру Зеленському та українцям за підтримку протягом усього року. Завдяки цій підтримці, як написав Степанов, Україні вдалося з мінімальними втратами подолати третю хвилю пандемії коронавіруса, укласти контракти на 42 млн доз вакцини від коронавіруса, відновити з нуля медичну галузь, причому зробити це в кризових умовах.

За словами Степанова, в МОЗ вже майже завершили розробку сертифікатів вакцинації, запустили трансплантацію і багато інших проєктів, які, як він сподівається не вдасться знищити його наступникам.

"Я не отримав підтримки в сесійній залі, але я отримав набагато більше - підтримку тисяч лікарів і простих людей по всій країні. Я залишаю посаду з чистим серцем і сумлінням", - підсумував Степанов.

Звернення Степанова після відставки (скріншот - facebook.com/maksym.stepanov.official)

Коротко про відставку Степанова

  • Степанов очолив Міністерство охорони здоров'я навесні 2020 року і неодноразово потрапляв в скандали, через які парламент ініціював його відставку.

  • 14 травня в Верховну Раду надійшло чергове подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров'я Степанова. Сам міністр стверджував, що ніяких заяв він не писав і погоджувався покинути пост тільки за рішенням Ради.

  • 18 травня нардепи погодили відставку Степанова - його звільнення підтримали 292 народних обранця.

  • Причинами відставки Степанова називають провальну кампанію з вакцинації від COVID-19 в Україні.

  • 19 травня комітет Ради терміново збирається для призначення нового глави МОЗ - прем'єр-міністр на цю посаду запропонував кандидатуру головного санітарного лікаря Віктора Ляшко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?