Степанова відправили у відставку за провали у вакцинації
Категорія
Політика
Дата публікації

Степанова відправили у відставку за провали у вакцинації

Степанова відправили у відставку за провали у вакцинації
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради у вівторок, 18 травня, погодили відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова - вже третього члена українського уряду за цей день.

Джерело: трансляція засідання

Ініціатором подання про звільнення з посади вніс особисто прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Згідно з інформацією українських медіа, відставці передували обговорення відповідної проблеми на рівні Офісу президента, зокрема за участю самого міністра.

Голосуванню проти Степанова передував перш за все виступ прем’єра. Під час спічу він згадав провальну вакцинацію проти коронавірусу.

“У 2020 році кращі лікарі говорили, що вакцинація стане єдиним шляхом, щоб зупинити епідемію. Тому перед Степановим стояло насамперед забезпечення України вакциною, про це говорив і президент. Поставки постійно затягувалися, прогрес з цього питання досі надто повільний, а інформація від Степанова часто розходилося з реальним станом речей. Всього в Україні було поставлено 2,3 млн вакцин, що навряд чи можна назвати ефективною роботою міністра”, - наголосив він.

Після слово брали інші посадовці різного рівня, зокрема й нардепи. Деякі з них не утримувалися в критиці та прямо звинувачували Степанова ледь не у поточній смертності через коронавірус.

Своєю чергою сам політик визнав, що ситуація далека від ідеальної. Утім, він зауважив, якби ситуація зі смертністю була аналогічна британській, в Україні було б 87 тисяч смертей замість наявних 47 тисяч.

“Нібито був провал закупівель кисню лікарнями, в результаті перевірок в жодній лікарні не було виявлено подібних випадків. Прем'єр звинуватив мене в провалі вакцинації, але цей провал трапився у всьому світі. Ми не виробляємо вакцини і не є пріоритетним напрямком, але українці вже почали отримувати вакцини від кращих виробників в світі”, - резюмував він.

Офіційний Telegram-канал Шмигаля оприлюднив коментар після того, як Рада все ж таки звільнила Степанова. У ньому прем’єр був більш стриманим та нагадав, що посадовець прийшов у МОЗ напередодні важкого випробування для всього світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?